logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відомо переможців Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності "Харчові технології"

Загальна інформація

Київський національний торговельно-економічний університет є флагманом серед освітянських закладів Міністерства освіти і науки України у навчанні та  вихованні майбутньої  еліти фахівців вищої та середньої ланки для різних галузей народного господарства держави.

Надаючи послуги вищої освіти на міжнародному рівні, КНТЕУ знаходиться на гребні хвилі у постійному пошуку та виявленні обдарованих вступників, реалізації здібностей талановитих учнів, з метою надання їм допомоги у виборі професії, залучення їх до навчання.

У відповідності з цим та з метою реалізації Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2018 р., визначених наказом Міністерства освіти і науки України від 13.10.17 р. за  № 1378, Правил прийому, затверджених наказом ректора КНТЕУ від 29.12.2017 р. за  № 4437 та Положення про Всеукраїнські олімпіади вищого навчального закладу для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21.12.2016 р. за  № 1587  в 2018 р. наказом ректора КНТЕУ  А. А. Мазаракі було затверджено Положення про проведення Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності 181 "Харчові технології" для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти у два етапи:

  • Перший - дистанційний (відбірковий) тур у форматі on-line;
  • Другий – очний (основний) тур на базі КНТЕУ.

21 квітня 2018 року відбувся основний тур олімпіади , який складався з виконання тестів з математики і презентації творчого завдання. Тестування з математики було організовано одночасно для учасників Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності 181 "Харчові технології" та спеціальності 124 "Системний аналіз".

Завідувач кафедри кібернетики та системного аналізу, д.е.н., професор Роскладка А. А. ознайомив присутніх з алгоритмом проведення тестування, порядком і правилами надання відповідей з тестів.

Завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства,  д.т.н., професор Кравченко М. Ф. відкрив основний тур олімпіади і ознайомив учасників з правилами подальшої участі і місцем презентації творчих завдань.

Склад журі для оцінювання презентації творчого завдання учасників олімпіади зі спеціальності 181 "Харчові технології":

  • Шаповал С. Л.,  проректор з науково-педагогічної роботи (голова журі);
  • Кравченко М. Ф.,  д.т.н., професор, зав. кафедри технології і організації ресторанного господарства (заступник голови журі);
  • Юдіна Т. І. – д.т.н., професор кафедри технології і організації ресторанного господарства;
  • Левандовський Л. В. д.т.н., професор кафедри технології і організації ресторанного господарства;
  • Васильєва О. О. – к.т.н. , доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства (секретар журі).

Учасники другого туру олімпіади представили презентації творчих завдань у спеціалізованій лабораторії корпусу Е.  Члени журі уважно вислухали доповідувачів та задали професійно-орієнтовані питання, на які були дані ґрунтовні відповіді. 

В умовах напруженої конкурентної боротьби журі визначило наступних переможців:

  • Бойко Антоніну Олександрівну, ученицю Ківерцівської ЗОШ 1 ступеня – "Ківецівська районна гімназія", м. Ківерці, Ківецівський район, Волинська область;
  • Роговського Дмитра Олександровича, учня 11-А класу НВК Гімназії № 143,  м. Київ.

Переможцям було вручено сертифікати, підписані ректором КНТЕУ, якими засвідчено їх  участь та отримання 20 балів до оцінки  зовнішнього незалежного оцінювання з математики.

Переможці подякували організаторам олімпіади та членам журі і завірили в тому, що інформація про участь в олімпіаді буде доведена до відома керівництва закладів середньої освіти.  

21.04.2018
42265
2143
остання редакція 23.04.2018
42265