logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування: студенти ФОАІС показали достойні результати

Загальна інформація

У Київському університеті імені Бориса Грінченка  на кафедрі інформаційних технологій та математичних дисциплін 21 квітня відбувся Перший Всеукраїнський етап студентської олімпіади з програмування, яка проводиться згідно правил ACM ICPC. Цей етап є одночасно й 1/8 фіналу студентської першості світу з програмувати ACM ICPC.

CPC (ACM International Collegiate Program Contest) - це перший в світі університетський спортивний конкурс програмістів, коріння якого починаються з 1970 року з першим фіналом в 1976 році. Участь відкрито для студентів з усіх університетів світу.

Особливістю змагань є те, що кожна з представлених команд складається з чотирьох осіб (три студента і тренер) та отримує в своє розпорядження лише один комп’ютер. Тому ці випробування вимагають не лише знань і волі до перемоги, але й командного духу.

Всього по Україні було зареєстровано 400 команд.

Наш університету був представлений трьома командами, до складу яких входили студенти спеціальності "Інженерія програмного забезпечення":

  • вже відома нам команда Innocent, , до складу якої входять студент 4-го курсу Яремич Валентин, та два студенти другого курсу - Чудік Михайло та Гриценко Павло;
  • виключно дівоча команда Unique_team-, членами якої є студентки 1 курсу 7 групи Купіна Вікторія, Полюхович Аліна та Мальцева Богдана;
  • команда Brainy_team, до складу якої ввійшли студент третього курсу Савон Олексій та два студенти другого курсу Євгеній Басюк та Юрчак Вадим.

Тренером цих трьох команд була. старший викладач кафедри програмної інженерії, кандидат педагогічних наук Жирова Тетяна Олександрівна.

Мови програмування, що підтримується на I етапі: C/С++, С#, Java, Pascal, Python. Перевірка рішень здійснюється автоматично, через Інтернет, з використанням online-системи проведення олімпіад e-judge.

За результатами змагань команда Innocent отримала диплом за перше місце серед університетських команд та можливість представляти наш університет на другому етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування у вересні 2018р. Решта команд отримала сертифікати учасників.

Слід зазначити, що оскільки реєстрація команд проводиться на міжнародному сайті, то списки студентів – учасників ACM ICPC, заносяться в спеціальні міжнародні бази даних, що в майбутньому підвищує їх рейтинг серед кандидатів на роботу в IT-компаніях.

21.04.2018
456287
2662
остання редакція 24.04.2018
456287