logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

"Big Data Day: UNIVERSE" в КНТЕУ

Загальна інформація

Масштабна міжнародна конференція "Big Data Day: UNIVERSE", що відбулась 27 квітня 2018 року в КНТЕУ, об’єднала ТОП-менеджерів та експертів всесвітньовідомих компаній IBM, Tableau, Integrated Technology Laboratory з CEO національних компаній, їх профільними керівниками CFO, CTO, CIO, CISO, спеціалістами з інновацій у сфері IT-технологій, викладачів та студентів КНТЕУ та інших навчальних закладів.

На передодні між Київським національним торговельно-економічним університетом та компанією "Intela" було підписано меморандум про співробітництво в особі ректора КНТЕУ Анатолія Антонович Мазаракі та CEO "Intela" Андрієм Анатолійовичем Москальовим (резидент Канади).

З вітальним словом від імені ректора Анатолія Антоновича Мазаракі до гостей звернулась перший проректор з науково-педагогічної роботи Наталія Володимирівна Притульська, яка акцентувала увагу слухачів на унікальності заходу в умовах становлення цифрової економіки в Україні, широкому впровадженні сучасних технологій у логістиці, торгівлі, банкінгу, освіті та інших сферах. Проректор зачитала лист заступника Міністра освіти і науки України Максима Віталійовича Стріхи з привітаннями учасникам міжнародної конференції. КНТЕУ продовжує впроваджувати інноваційні технології в освітній процес, викладачі профільних кафедр постійно проходять підвищення кваліфікації. Так 26 квітня 2018 року викладачі кафедри економічної кібернетики та системного аналізу і кафедри програмної інженерії та інформаційних систем пройшли акредитацію, отримавши посвідчення "Data Science Bootcamp Instructor".

Заступник Міністра освіти і науки України Роман Володимирович Греба повідомив про реалізацію інноваційного інформаційного проекту для студентів "Study Pass", створеного на основі технології blockchain МОНом у партнерстві з компаніями ІВМ та Intela.

Єгор Стефанович - голова громадської ради при державному агентстві з е-урядування, голова ГО "е-Україна", продовживши презентацію проекту "Study Pass", зазначив, що ця ініціатива приверне до України увагу іноземних студентів та підвищить впізнаваність національних університетів.

Для європейської країни, яка щороку приймає все більше іноземних студентів, впроваджує англомовні бакалаврські та магістерські навчальні програми, надважливо знати англійську мову, про що наголосив керівник Головного територіального управління юстиції у місті Києві Куценко Станіслав Ігорович, презентуючи проект "Lingva.Skills - Іноваційна методика вивчення англійської мови". Цей проект долає кордони та робить вивчення іноземної мови доступним, за допомогою ресурсу lingva.ua.

У своїй презентації "Open Data project of National Bank of Ukraine" керівник проектів та програм Управління стратегії та реформування банківської системи Національного банку України Соколовська Світлана Олександрівна звернула увагу на те, що технології blockchain вже набули впровадження в банківській сфері України.

Директор ТОВ "ІТ Інновації Україна", IBM, керівник Центру розвитку знань Інфраструктурного підрозділу IBM Центральної та Східної Європи Євген Кагановський, розповів про основні світові тренди на світовому ІТ-просторі та їх реалізацію в Україні, а також про розробки, що в майбутньому будуть запобігати шахрайству.

Хедлайнером "Big Data Day: UNIVERSE" був Андрій Москальов – СЕО "Intela". Людина, яка в силу власного патріотизму мріє про одне: "Україна має асоціюватись у всього світу з ІТ-технологіями, а українці повинні мати можливість розвивати власну справу в Україні, а не бути на аутсорсі в Індії". Заради досягнення цієї цілі, Андрій привіз на Батьківщину унікальні програмні продукти, а учасники заходу отримали безкоштовний доступ на їх використання на платформі IBM cloud space. Великий інтерес у студентів викликала презентація Андрія, яка вразила всіх присутніх прикладами швидкості обробки даних.

Під час практичних секцій представник ІВМ Eastern Europe & Asia Олександр Гаврін презентував можливості штучного інтелекту на прикладі робота ІВМ Watson. Як приклад, за допомогою популярної соціальної мережі "Телеграм" лише в декілька кліків ви можете згенерувати будь-яке замовлення. ІВМ Watson здатний ідентифікувати  будь-який предмет або (навіть!) людину.

У рамках секції "Data Science" з презентацією виступив заступник начальника Національного центру управління та випробувань космічних засобів Сергій Леонтійович Янчевський. Величезні дані зі спутників потребують щохвилинної обробки та є затребуваними не тільки на державному чи місцевому рівнях, а навіть на рівні районів та сіл, адже ці дані дають змогу оцінити в т.ч. аграрну сферу країни.

Особливу увагу студентів викликав гість з Ізраїлю Гай Збарський – СЕО "KeepGO", який розповів про власний досвід реалізації стартапу та шляхи до побудови власного бізнесу молоді сьогодні.

"Big Data Day: UNIVERSE" пройшла вперше, проте реакція аудиторії, кількість питань та порад, інтерактивність та практичність отриманих знань вражає.

Організатори висловлюють вдячність всім гостям конференції та партнерам.

Запрошуємо на наступні зустрічі в рамках "Big Data Day: UNIVERSE"!


27.04.2018
433884
3487
остання редакція 02.06.2020
42265