logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Викладачі КНТЕУ сертифіковані за освітнім проектом від IBM та Intela: завершено курс "Data Science Instructor Bootcamp"

Загальна інформація

Кількість інформації, якою володіє світ, досягла велетенських масштабів. Про це красномовно свідчить той факт, що 90 % даних, набутих людством упродовж свого існування, отримано за останні два роки.

У світі, за оцінками фахівців, в 2018 році дефіцит спеціалістів, що володіють сучасними технологіями аналізу великих баз даних, становитиме 1 млн. осіб. Усвідомлюючи той факт, що робота з інформацією набуває пріоритетного значення для держави в цілому та будь-якого бізнесу із професійним науковим підходом і важливість підготовки фахівців цього напряму, минулого тижня Київським національним торговельно-економічним університетом було підписано меморандум про співпрацю з компаніями IBM та Intela.

IBM (International Business Machines Corporation) – американська електронна корпорація, один із найбільших світових виробників комп’ютерів і програмного забезпечення, світовий лідер серед провайдерів глобальних інформаційних мереж.

Intela (Integrated Technology Laboratory) – міжнародна компанія, діяльність якої спрямована на розвиток технологій штучного інтелекту (Artificial Intelligence) та обробку великих масивів даних (Big Data).

Результатом співпраці двох гігантів ІТ-індустрії став освітній проект Intela Education, який спрямований на реалізацію технологій корпорації IBM в галузі аналізу даних (Data Science). Підписаний меморандум про співпрацю надав можливість нашому університету долучитися до цього проекту і здійснювати навчання зростаючого покоління сучасним принципам обробки та візуалізації великих даних.

Експерти з міжнародних компаній виявили чималу зацікавленість у напрямі розвитку і планах кафедри програмної інженерії та інформаційних систем, яка готує фахівців в області програмного забезпечення, і кафедри кібернетики та системного аналізу, яка готує майбутніх професіоналів з обробки та аналізу даних.

Першими результатами співпраці стала підготовка та сертифікація з курсу "Data Science Instructor Bootcamp" 9 викладачів КНТЕУ:

  • Роскладки А. А. – доктора економічних наук, професора, завідувача кафедри кібернетики та системного аналізу;
  • Іванової О. М. – кандидата економічних наук, доцента кафедри кібернетики та системного аналізу;
  • Мороз І. О. – кандидата економічних наук, доцента кафедри кібернетики та системного аналізу;
  • Кулаженка В. В. – кандидата економічних наук, старшого викладача кафедри кібернетики та системного аналізу;
  • Криворучко О. В. – доктора технічних наук, професора, завідувача кафедри програмної інженерії та інформаційних систем;
  • Палагути К. О. – кандидата економічних наук, доцента кафедри програмної інженерії та інформаційних систем;
  • Жирової Т. О. – кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри програмної інженерії та інформаційних систем;
  • Котенко Н. О. – кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри програмної інженерії та інформаційних систем;
  • Десятко А. М. – асистента кафедри програмної інженерії та інформаційних систем.

Фахівці КНТЕУ отримали підтвердження рівня своїх знань, а також статусу викладачів міжнародного класу в галузі аналізу великих даних. Крім того, їм надано право навчати та сертифікувати студентів за програмою Data Science Bootcamp, що сприятиме підвищенню конкурентоспроможності українських фахівців з цього напрямку та впровадженню отриманих результатів в реальний сектор національної економіки.

27.04.2018
42265
2802
остання редакція 03.05.2018
42265