logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Науково-практичний семінар "Університетське управління: поглиблення інтернаціоналізації та культури якості в університетах"

Загальна інформація

У КНТЕУ під егідою Університетського Агентства Франкофонії, Посольства Франції в Україні, Французького інституту в Україні та Київського національного торговельно-економічного університету 14 та 15 червня 2018 р. відбувся науково-практичний семінар "Університетське управління: поглиблення інтернаціоналізації та культури якості в університетах", який об’єднав представників від 30 університетів з 6 країн (Україна, Франція, Молдова, Румунія, Грузія та Вірменія).

З вітальним словом від імені ректора КНТЕУ А. А. Мазаракі до учасників семінару звернувся проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків В. М. Сай  З промовами виступили представники Посольства Франції в Україні та Університетського Агентства Франкофонії (УАФ):

  • Анн Дюрюфлє, Радник з питань культури та співробітництва Посольства Франції в Україні та Директор Французького інституту в Україні;
  • Фабріс Пето, Аташе з питань співробітництва у галузі французької мови Посольства Франції в Україні;
  • Сільвен Ріголе, Аташе з університетського і наукового співробітництва Посольства Франції в Україні;
  • Роксана Цуркану, координатор України та Молдови від Бюро центральної та східної Європи УАФ.

До гостей звернулася почесний гість семінару Посол Королівства Марокко в Україні, Грузії та Вірменії пані Ф. Ель Ашшабі.

На пленарному засіданні, на якому свої доповіді презентували представники таких ЗВО:

  • Е. А. Росу, керівник відділу міжнародних зв’язків Університету медицини та фармації ім. І. Гатієгану, м. Клуж-Напока (Румунія);
  • К. Н. Теодореску, керівник відділу аспірантури Універсіади Крайова (Румунія);
  • О. Кнавель, керівник відділу міжнародних зв’язків Університету Страсбурга (Франція);
  • М. Кодряну, старший менеджер з питань роботи з проектами УАФ.

Другий день семінару був присвячений обговоренню спеціалізованих тем за трьома секціями:

  • інтернаціоналізація університетів;
  • забезпечення якості;
  • розробка та управління проектами.

У рамках відповідних секцій розглядалися питання інтернаціоналізації університетів Центральної та Східної Європи, питання педагогічних та міжкультурних викликів міжнародних проектів, університетська гарантія якості та зв'язок між університетом та компонентом (факультетом), а також було обговорено механізм моніторингу, перспектив та контексту проектів для створення міжнародного партнерства.

КНТЕУ вже більше 10 років є активним членом Університетської Агенції Франкофонії та сприяє поширенню французької мови серед викладачів та студентів університету. З десятка європейських партнерів по подвійному дипломуванню 4-ьох ЗВО є саме французькі - Університет Гренобль Альпи, Університет Парі Ест Кретей, Університет Клермон-Овернь, Бізнес-школа Ауденсія Нант. Наразі 10 студентів КНТЕУ навчаються в Греноблі та 4 студенти в Нанті за програмами подвійного дипломування та студентського обміну. Протягом останнього року на магістерських програмах англійською мовою викладання в КНТЕУ навчалися двоє французьких студентів з Нанту. Університет стимулює студентів до вивчення французької мови, щоб вони мали переваги в отриманні грантів від французьких ЗВО. Студенти, які навчаються у Франції на англомовних програмах та не володіють французькою мовою, вивчають її безпосередньо у французьких університетах, що передбачено відповідними програмами.

Проведення семінару "Університетське управління: поглиблення інтернаціоналізації та культури якості в університетах", а також спілкування в рамках програми заходу було плідними та корисними для всіх учасників, що сприятиме, щонайменше, збереженню в країнах та університетах учасників достойного місця французької мови, як чудового засобу спілкування, який об’єднує представників сфери освіти, науки та культури.

15.06.2018
42265
2999
остання редакція 02.07.2018
Vega