logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Підписання угоди про співробітництво з Рахунковою палатою

Загальна інформація

Нині освіта перебуває у стадії трансформації, коли активна співпраця університетів з представниками державних установ, відомств, підприємств є рушійною силою покращення якості підготовки фахівців, розроблення освітніх програм і профорієнтування студентів.

Київський національний торговельно-економічний університет завжди відкритий до нових партнерств та пропозицій, підтвердженням чого 29 серпня 2018 року стало підписання угоди про співробітництво з Рахунковою палатою.

Предметом цієї угоди є встановлення ділових зв’язків щодо надання послуг з підвищення кваліфікації працівників Рахункової палати на базі Університету, порядку використання науково-практичного досвіду посадових осіб Рахункової палати в якості викладацького складу Університету, а також організації проходження виробничої (переддипломної) практики студентами Університету в Рахунковій палаті, проходження викладачами Університету стажування у Рахунковій палаті.

Підписуючи угоду ректор Анатолій Антонович Мазаракі підкреслив, що вбачає у такому співробітництві широкі перспективи для обох сторін, побажав оперативного, якісного й успішного втілення пунктів домовленності у реальності: «Надзвичайно важливо що наш профільний університет готуватиме спеціалістів для органу зовнішнього державного фінансового контролю, чиї функції і дії безпосередньо впливають на функціонування економіки» - зауважив Анатолій Антонович, підкресливши, що  актуалізація змісту освіти у КНТЕУ є пріорітетним напрямком розвитку.

Голова Рахункової палати Валерій Васильович Пацкан  зауважив, що обидві сторони вже незабаром відчують позитивні результати від співпраці й запросив студентів до проходження практики з можливістю подальшого працевлаштування вже цього року.  Валерій Васильович подякував університету за готовність розвиватися, йти в ногу з часом й підкреслив що зовсім скоро Рахункова палата поповниться молодими фахівцями – випускниками КНТЕУ, висококваліфікованими кадрами, що фактично будуть готові працювати й матимуть для цього необхідні знання.

Завідувач кафедри фінансів КНТЕУ Ігор Якович Чугунов провів доповідь щодо наукових результатів досліджень університету з питань розвитку системи управління державними фінансами. У доповіді розкрито сутність формування довгострокової бюджетної стратегії у системі економічної циклічності, основні напрями бюджетної політики, що мають формуватися із пріоритетів, які визначають дієвий розвиток суспільства, визначено інституційні засади трансформації системи державних фінансів, положення адаптивної інституційної архітектоніки бюджетної системи.

На зустрічі також був присутній секретар Рахункової палати Анатолій Петрович Юхимчук.

Церемонія підписання договору відбулася при широкому загалі учасників у лекційній залі переповненій студентами, викладачами, науковцями й викликала неабияку зацікавленість аудиторії.

Майбутніх фахівців цікавили різні питання, в тому числі й щодо створення єдиного контролюючого державного органу, функцій Рахункової палати та механізму їх реалізації на місцях, можливостей впливу органу на економіку, державні фінанси та ін.

29.08.2018
42265
4092
остання редакція 30.08.2018
42265