logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

День знань у КНТЕУ: нові обличчя, нові плани, нові вершини!

Загальна інформація

Vivat Academia!
Vivant professores!
Vivat membrum quodlibet!
Vivant membra quaelibet!
Semper sint in flore!

У Київському національному торговельно-економічному університеті 1 вересня 2018 року відбулися урочистості з нагоди Дня знань та інавгурації студентів.

Новоспечені першокурсники проявили свій патріотизм та свідомість і, разом з іншими студентами, взяли участь у параді вишиванок,  встановивши своєрідний рекорд КНТЕУ: у національному українському одязі на свято завітало більше 500 осіб.

Студенти КНТЕУ продемонстрували, що вони не лише відмінно навчаються, але є й активними свідомими громадянами, які пишаються своєю країною.

Відкриваючи урочисті заходи, ректор Анатолій Антонович Мазаракі зазначив, що за результатами вступної кампанії 2018 року КНТЕУ ввійшов у ТОП-5 найпопулярніших закладів вищої освіти в Україні, а також став лідером за кількістю поданих заяв вступниками серед економічних ЗВО країни.

Цього року першокурсниками КНТЕУ стали 2300 осіб. Вітаючи нових студентів університету, Анатолій Антонович привітав теплими словами всіх присутніх із початком нового навчального року та зауважив: «Сьогодні розпочався 73-ій рік навчання для нашого університету. У перший рік його діяльності ми мали 50 випускників, а нині їх 6 тисяч! Ми розвиваємося, рухаємося вперед. Тож нехай і вам цей рік принесе успіхи й досягнення!».

Глибоким душевним переживанням для студентів, викладачів та всіх присутніх стало виконання народним студентським камерним академічним хором КНТЕУ гімну України.

На свято завітав президент Національної академії педагогічних наук України, перший міністр освіти і науки України, доктор філософських наук, професор, академік Національної академії наук та Національної академії педагогічних наук України, заступник голови наглядової ради КНТЕУ Василь Григорович Кремінь, який від щирого серця побажав завжди знаходити й бачити ті можливості, що надає кожному такий чудовий університет та неодмінно рухатися вперед.

На заході також був присутній Андрій Москальов, СЕО компанії "Інтела Едюкейшн", організатор спільного з університетом унікального ІТ-заходу "Біг Дата Дей", керівник освітніх проектів із впровадження передових світових технологій, зокрема штучного інтелекту, data science machine learning у навчальний процес, зосібна на базі КНТЕУ. На Вас, шановні першокурсники, чекає унікально-інноваційний україно-канадський проект - портал для діджитал освіти.

Церемонію імматрикуляції, урочистого вручення залікових книжок як головного символу студентства, традиційно першими пройшли представники факультетів, які до вступу в університет мали досягнення в навчанні, спорті, брали активну участь у громадському житті школи.

Момент Проголошення Присяги на вірність університету студенти запам’ятають на все життя, адже ця незмінна традиція засвідчує вибір кожного бути саме тут, навчатися саме в цьому університеті!

Голова ради студентського самоврядування КНТЕУ Ратинський Лев підтримав "першачків" та надихнув їх теплими словами: «Студентські роки – це цілий вир можливостей. Використовуйте їх, розвивайте свої здібності та таланти, беріть участь у всіх можливих проектах, помиляйтесь та все одно йдіть до своєї мети».

Традиційно свято інавгурації першокурсників завершилося гімном усіх студентів "Гаудеамус", який ознаменував початок навчального 2018-ого року й старт студентського життя для більшості присутніх на університетській площі.

Попереду нове життя: знайомства, емоції, друзі, нові виклики й досвід. Попереду перспективи й нові вершини!

Університет щиро вітає всіх нас - родину КНТЕУ з початком цього чудового періоду й обіцяє, що буде захоплююче, динамічно, цікаво й різноманітно! Приєднуйтесь!


01.09.2018
42265
6265
остання редакція 05.09.2018
41100