logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Літній Еко-тур

ЕКО ДТЕУ

Активісти ЕкоКлубу КНТЕУ, традиційно, вирушли у літню подорож Україною, аби довести до відома громадськості, що людина і природа – єдині.

Велич та красу природи нашої Батьківщини неможливо осягнути та висловити декількома фразами. Вдале місце розташування нашої держави дозволяє нам насолодитися просторами степів та густих лісів, морями та величними горами, бурхливими річками та озерами, тисячами видів рослин і тварин.

Серед найбільш визначних локацій, місць, що собою демонструють красу природи України є числені парки та заповідники.

Дендропарк Софіївка у Черкаській області є одним з найвідоміших в Україні парків. Він був заснований у 1796 р., власником міста Умані, польським магнатом Станіславом Потоцьким, названий на честь його дружини Софі. Розташвувався у майже безлісій місцевості, розділеній річкою Кам’янкою, силами кріпаків. На сьогоднішній день це місце щороку відвідує близько 500 тис. людей і чарує різномаїттям рослинності та архітектурних творінь.

 

Другий за кількістю туристів після Софіївського, парк Олександрія у Білій Церкві, був заснований в 1793 р. гетьманом Браніцьким і також названий на честь дружини – Олександри. Територія парку становить близько 200 га, і в той час він вважався одним з кращих в Європі, завдяки своїм 25 водойм і 2500 видів рослин, привезених з Південної Америки, Китаю і Японії, серед яких червоний дуб, тюльпанове дерево, магнолія Кобус, рододендрон японський та інші. В основі ландшафтної композиції лежить Велика галявина, від якої розходиться мережа алей з парковою архітектурою і скульптурою. Є колонада з цікавою акустикою – сказане пошепки слово чути на протилежному її боці. А в спеціальному саду, де вирощуються екзотичні плодові та ягідні культури, проводяться екскурсії, дегустації і продаються саджанці.

 

Волинь здавна називають краєм лісів і озер. Саме вони є окрасою Шацького національного парку. Загалом на площі майже в 33 тисячі гектарів розташовані 22 озера. Їх називають "блакитними очима" Волині. Вода у водоймах чиста настільки, що придатна до пиття. На більшості з цих озер люблять відпочивати туристи. Найбільш популярним є Світязь. Тут знаходиться багато місць для відпочинку. 

Унікальне для світу місце. "Подільські Товтри" розтягнулись на велику відстань у Хмельницькій області. Візуально Товтри є мальовничими пагорбами, з яких і починаються Українські Карпати. Тут один за одним здіймаються зелені, покриті деревами мальовничі пагорби. А біля підніжжя пагорбів лежить тиха гладь синіх озер різної форми і розмірів. Всього в парку налічується цілих 160 товтр. Різні за висотою, порослі лісом і лисі, всі товтри мають спільну рису: їхній західний схил крутий, а східний - пологий.Аналогів Подільським Товтрам у світі немає, подібні за геологічними структурами скелясті гряди існують тільки у Великобританії і США. 

ЕкоКлуб закликає залишатись не байдужими і бажає успіхів у новому навчальному році! 

01.09.2018
438727
2096
остання редакція 02.09.2018
438727