logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Лекція відомого шеф-кухара, ведучого теле- та радіопрограм Юрія Ковриженка: "Національна кулінарна автентичність - здобуток нації"

Загальна інформація

У рамках заходів з нагоди святкування 27-ї річниці незалежності України за ініціативою кафедри технології та організації ресторанного господарства 5 вересня 2018 року відбулася лекція відомого шеф-кухара, ведучого теле- та радіопрограм, екс-шефа ресторану "Vintage Nouveau" (Львів) та офіційного ресторану Посольства України в Грузії Юрія Ковриженка.

Юрій провів надзвичайно цікаву лекцію на тему "Національна кулінарна автентичність - здобуток нації".

Лектор поділився досвідом, здобутим, зокрема, під час навчання у найкращих кулінарних школах Європи: Ferrandi (Париж), Ecole Ritz Escoffier (Париж), Basque Culinary Center (Сан-Себастьян), IFSE (П’ємонт, Турин) - та презентував Україну на міжнародних конгресах Slow Food Terra Madre 2016 та 2018 у Турині, World Gourmet Smmit 2017 та 2018 у Сингапурі, Chefs World Summit 2017 у Монте-Карло. У 2017 році нагороджений премією Global Chef Awards у Сингапурі за внесок у розвиток гастрономії.

Юрій Ковриженко розповів студентам про історію формування та напрямки громадського руху «Slow Food» в Україні та світі, такі проекти, як "Інститут смаку" за підтримки Slow Food Chefs Alliance та "Ковчег смаку" за підтримки Terra Madre Salone del Gusto. У закладах ресторанного господарства України поширюється тенденція використання місцевих, локальних продуктів у виготовленні різних груп страв та напоїв. Це окрема філософія гастрономічних традицій, яка враховує основні принципи: сезонність, локальність продуктів та якість страв. Перспективним є використання нових поєднань продуктів та креативний підхід, наприклад, насіння Чіа у соку ферментованої фіолетової капусти або сирне суфле із серединками помідорів тощо.

Студенти із зацікавленням слухали досвідченого шеф-повара, ставили слушні питання щодо проблеми підбору постачальників і продуктів локального походження.

Декан ФРГТБ професор Ведмідь Н. І., завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства професор Кравченко М. Ф., викладачі  кафедри: Вітряк О. П., Васильєва О. О., Юдіна Т. І., Демічковська М. П., Литвиненко Т. Є. - запросили гостя  до співпраці й участі в проведенні кулінарних конкурсів та інших заходів КНТЕУ, а також до виконання сумісних творчих проектів та публікації книг. 

05.09.2018
42265
1532
остання редакція 10.09.2018
Vega