logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

ІІ етап Всеукраїнської олімпіади зі спортивного програмування - ICPC - International Collegiate Programming Contest

Загальна інформація

У рамках 1/4 фіналу Міжнародної командної студентської олімпіади з програмування (ICPC - International Collegiate Programming Contest) під егідою Асоціації обчислювальної техніки (ACM - Association for Computing Machinery) 15 вересня 2018 року на базі факультету інформаційних технологій  Національного університету біоресурсів і природокористування України відбувся ІI етап Всеукраїнської олімпіади з програмування (ACM/ACPC).

АСМ/ІСРС є найбільш престижною і масовою всесвітньою студентською олімпіадою. Вона привертає величезний інтерес у студентів, які бачать своє професійне майбутнє у сфері інформаційних технологій. Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування є складовою частиною відбіркових змагань першості світу і проводиться за узгодженими з нею правилами .

Для участі в ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з програмування були запрошені команди ЗВО I-IV рівнів акредитації, які вибороли це право за підсумками першого етапу змагань.

КНТЕУ представила команда KNUTE_Innocent. До її складу увійшли студенти ІІІ курсу 6 групи Чудік Михайло, Гриценко Павло, а також магістрант Яремич Валентин. Усі члени команди навчаються за спеціальністю "Інженерія програмного забезпечення". Тренер команди - старший викладач кафедри програмної інженерії та інформаційних систем, к.пед.н. Жирова Тетяна Олександрівна.

У другому етапі Всеукраїнської олімпіади з програмування брали участь понад двохсот команд з різних куточків України. Командам було запропоновано 15 завдань різної складності, викладених українською та англійською мовами. Тривалість змагань становила 5 годин без перерви. Мовами програмування на ІІ етапі олімпіади були: С, С++, Java, Pascal, Python. Перевірка розв'язків здійснювалася автоматично через онлайн систему проведення олімпіад ejudge.

KNUTE_Innocent. отримала сертифікат учасника та дуже корисний досвід, який допоможе їм і надалі успішно виступати на олімпіадах всеукраїнського та міжнародного рівня.

Вітаємо та бажаємо успіхів!

15.09.2018
42265
2367
остання редакція 17.09.2018
Vega