logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відкрита лекція аудиторської компанії PWC: як стати молодим фахівцем дізналися від найкращих представників галузі

Загальна інформація

Для бакалаврів та магістрів КНТЕУ кафедрою фінансового аналізу та аудиту було організовано відкриту лекцію аудиторської компанії PWC, що входить до Великої четвірки.

Гостей та слухачів привітав декан ФОАІС Харченко О. А. та наголосив на важливості співпраці університету з передовими світовими компаніями.

Практикуючі аудитори 14 вересня розповіли про сучасні методи економічного аналізу та аудиту компаній, принципи роботи PWC та заохотили студентів долучатися до команди аудиторів.

Гості розповіли про сучасні технології а аналізі та аудиті компаній: інвентаризація за допомогою дрону, сучасні мобільні додатки для проведення аналітичних процедур, аудиторські комп’ютерні програми, що значно спрощують та роблять цікавим процес аудиту.

Студентів цікавило чи є правдою той факт, що Велика четвірка бере на роботу людей без запису в трудовій книжці, адже легше навчити співробітників ніж перевчити. Аудитори відповіли, що раніше була така політика набору кадрів, однак наразі вона змінилась, бо головне - цінності і компетенції майбутнього аудитора.

Головними цінностями людини, яку беруть на роботу в PWC, має бути чесність, вміння працювати в команді, прагнення до розвитку.

Найвагомішими навичками при прийнятті на роботу відділ кадрів вважає знання англійської мови, розуміння бухгалтерського обліку та бухгалтерських проводок, а також вміння працювати та аналізувати великі обсяги даних.

Викладачі кафедри фінансового аналізу та аудиту поцікавилися результатами досліджень Великої четвірки, а саме про те, що однією з найбільших проблем в Україні є корупція, тобто готовність менеджерів українських підприємств брати участь в корупційних схемах.

Тож аудиторія почула відповіді як компанія PWC пропонує боротися з цим негативним явищем в українській економіці.

Практикуючі аудитори розповіли, як на практиці доводять клієнтам, що чесне ведення бізнесу, прозора і біла бухгалтерія насправді серйозно впливає на довгостроковий успіх компанії, в т.ч. і фінансові результати діяльності.

Завідувач кафедри д.е.н, проф. Назарова К. О. та викладачі, що організовували лекцію Гордополов В. Ю. та Романенко О. А. домовилися про подальшу співпрацю між кафедрою фінансового аналізу та аудиту та аудиторською компанією PWC.

14.09.2018
42265
1177
остання редакція 28.05.2019
43220