logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Майстер-клас від наукового клубу "Експрес-методи оцінки якості та безпечності харчових продуктів"

Загальна інформація

Науковий клуб "Start in Science" Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених провели майстер-клас "Експрес-методи оцінки якості та безпечності харчових продуктів".

Темою майстер-класу, який пройшов 24 вересня 2018 року було визначення вмісту нітратів у продуктах "борщового набору".

Серед учасників студенти факультету торгівлі та маркетингу та факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, які є активістами наукового клубу  "Start in Science".

Експертом виступила старший викладач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Чикун Н. Ю, яка розповіла про класифікацію методів дослідження, переваги та недоліки експресних методів.

Науковим консультантом став доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю, к.х.н. Пасальський Б. К.

Координатором від наукового клубу "Start in Science" був студент 3 курсу 16 групи ФТМ Долід Олександр, який ознайомив присутніх з діяльністю наукового клубу "Start in Science".

Каіка Єлизавета та Саранцева Олена виступили з презентацією про нітрати, акцентували увагу на гранично допустимих концентраціях вмісту токсичних речовин в харчових продуктах і, зокрема, нітратів.

Студенти 5 групи 1 курсу ФРГТБ взяли участь в обговоренні, які овочі складають, так званий "борщовий набір". Борщ – це, безумовно, класика української кухні. Рецептів борщу безліч, але незмінні складові традиційно об’єднуються в так званий "борщовий набір": капуста, буряк, картопля, морква, цибуля, помідори. За пропозицією студентів додали болгарський перець та часник.

За проведення майстер-класу по визначенню вмісту нітратів в овочах провели активісти наукового клубу "Start in Science":  Бармін Богдан, Каіка Ліза, Кисленко Леся, Саранцева Олена, Ємлягін Микола, Долід Олександр. Слід відмітити зацікавленість студентів 1 курсу: Роговський Дмитро, Рипей Іванна, Притула  Анастасія, Бабій Богдан, Бакірова Ольга, Гіс Аміна, Куліш Еліна, Пісоцька Вікторія, у проведенні вимірювань нітратів в овочах.

Експериментальне дослідження вимірювання вмісту нітратів у овочах "борщового набору" проведено за допомогою приладу SOEKS.

Висновки дослідження: встановлено, що вміст нітратів не перевищував гранично допустимої концентрації в овочах класичного "борщового набору". Незначне перевищення гранично допустимої концентрації виявлено тільки в червоній цибулі.

При підведенні підсумків  доц.. Пасальський Б. К. побажав студентам плідної наукової роботи в новому навчальному році.

Звіт підготувала Каіка Єлизавета, заступник координатора НК "Start in Science".

24.09.2018
433884
1937
остання редакція 28.05.2019
43220