logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Український форум з управління інтернетом: Дні українського інтернету

Загальна інформація

З появою та розвитком Інтернету було скасовано низку незручностей, які перш за все ті, що стосуються комунікацій. Але з’являються нові питання та задачі, які неодмінно потрібно вирішувати. Сьогодні досить гостро стоять питання кібербезпеки, інтернетбулінгу, мережевого нейтралітету тощо.

Блокчейн, інтелектуальна власність, цифрові права, свобода та безпека онлайн: саме цьому 28 вересня буде присвячений 9-й Український форум з управління Інтернетом IGF-UA. А напередодні, 27 вересня 2018 року, в рамках Днів українського Інтернету, студенти бакалаврату і магістратури факультету обліку, аудиту та інформаційних систем, що навчаються за спеціальностями 121 "Програмна інженерія" та 125 "Кібербезпека", прийняли активну участь у Молодіжному форумі з управління Інтернетом IGF-UA, який відбувся в UBI HALL. Організаторами форуму виступили Інтернет Асоціація України, Комісія з питань науки та ІТ і ряд міжнародних організацій (RIPE NCC, ISOC, IGF, ICANN).

Ці заходи є продовженням серії Форумів, які проводяться в різних країнах світу з метою обговорення найбільш важливих проблем розвитку інформаційного суспільства, консолідації зусиль органів влади, бізнесу, інтернет-спільноти, професійної та академічної еліти задля прискорення впровадження в життя досягнень інформаційних технологій, створення умов для всебічного розвитку інтернет-простору в інтересах суспільства. На IGF-UA обговорювались такі теми:

● Свобода та безпека в Інтернеті
● Медіа в епоху Інтернету
● Кібербезпека
● Питання DNS
● Дитина онлайн: безпека і захист
● Захист інтелектуальної власності в цифровому просторі
● Україна і реформа європейського законодавства в сфері електронних комунікацій
● Технологія блокчейн
● Захист цифрових прав

З вітальним словом виступили секретар IGF-UA В. Поповський; Маркус Куммер - представник IGF Support Association; Ю. Каргаполов – член правління ІнАУ, Інтерньюз - В. Мороз, представник Інституту модернізації змісту освіти – О. Мельник.

На форумі було організовано роботу в таких секціях: "Моделі кіберризиків", "Соцмережі", "Збери собі робота", "Блокчейн", "Цифрова безпека для молоді" та "Мережевий нейтралітет". Робота кожної секції була побудована на основі діалогу зі студентами, а спікерами, в основному, була молодь.

Наші студенти прийняли активну участь у роботі секцій, ставили питання спікерам та висловлювали свої думки. Насичена програма і цікаві доповіді допомогли студентам вибрати актуальні напрямки досліджень для своїх дипломних проектів.

В цих заходах разом зі студентами також взяли участь викладачі кафедри програмної інженерії та інформаційних систем професор Пашорін В. І. , доцент Савченко Т. В., старший викладач Жирова Т. О.

Сподіваємося, що наступного року організатори Молодіжного форуму з управління Інтернетом IGF-UA знову подарують нам зустріч з не менш цікавими доповідачами. Дякуємо організаторам за чудовий форум.

26.09.2018
42265
1710
остання редакція 28.05.2019
43220