logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

День солодощів: благодійний ярмарок від ФЕМП для дітей лікарні Охматдит

Загальна інформація

Майже 100 років тому одна добра людина вирішила допомогти нужденним людям: сиротам та біднякам. Містер Кінгстон був працівником кондитерської фабрики у містечку Клівленд, штат Огайо. Цей чоловік, разом із своїми друзями, виділив один день задля роздачі солодощів. Дивно, але такий своєрідний акт благодійності прийшов до вподоби іншим людям та навіть тогочасним зіркам, тому до Герберта Кінгстона приєдналася чимала кількість меценатів, які також дарували іншим різноманітні солодкі вироби.

З 1922 року спливло багато часу, але жителі США не забули той визначний день. Більш того, вони зробили його національним святом! Згодом, день солодкої благодійності розповсюдився по всьому світові. Люди влаштовують благодійні ярмарки, дарують один одному солодощі і просто намагаються усіма способами допомогти іншим. Дуже добре, що ця чудова традиція нарешті дійшла і до України! Все більше кав’ярень та кафе влаштовують якісь акції або розпродажі до Дня солодощів. Не дивно, що і КНТЕУ вирішив долучитись до святкування.

Соціальний сектор ФЕМПу одразу активно взявся за організацію невеликої ярмарки "Зроби солодшим кожен день". Всі зібрані кошти вирішили пожертвувати діткам у лікарню Охматдит - це надавало наснаги для продуктивної роботи. Кожен бажаючий мав змогу долучитися до благодійного ярмарку, що відбувався у холі корпусу “А”. Важливо відмітити, що все готувалося власноруч, а кожний виріб був відмічений спеціальною наліпкою із символом улюбленого факультету. Не дивно, що вже після третьої пари все було розкуплено як студентами, так і викладачами.

Завершилося ж святкування переглядом фільму "Чарлі та шоколадна фабрика" у KNUTE HUB.

У цілому, на ярмарку панувала весела, приязна атмосфера. Студенти шуткували, багато фотографувалися та нікого не залишали без усмішки! Протягом дня було зібрано більше семи тисяч гривень! Щиро дякуємо всім, хто не залишився осторонь, проявив небайдужість та відгукнувся на цю добру справу! Ми сподіваємося, що це свято стане приємною традицією для нашого університету.

З любов’ю, ФЕМП.
Анна Перетятько, студентка 1 курсу, 16 групи ФЕМП

18.10.2018
42265
1882
остання редакція 22.10.2018
41100