logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відкрита лекція від представників Національного банку України "Нове валютне регулювання"

Загальна інформація

На запрошення кафедри банківської справи представник Національного банку України, керівник проектів та програм Департаменту відкритих ринків Емал Бахтарі провів лекцію, яка відбулася 17 жовтня 2018 року, і була присвячена змінам, що відбуваються у валютному регулюванні в Україні - "Нове валютне регулювання: що очікує Україну у 2019 р.".

Лекція проводилась для студентів 2, 4 курсів та 1 курсу магістратури, що вивчають дисципліни, пов’язані з валютними операціями та розрахунками, тому є вкрай важливою для розуміння трансформаційних процесів на валютному ринку. В ній також прийняли участь викладачі кафедри банківської справи – зав. кафедрою Шульга Н. П., доценти Аванесова І. А., Недеря Л. В., Жураховська Л. В., Нетребчук Л. О., Котенко У. М.

Аудиторія дізналась про структуру міжбанківського валютного ринку, особливості встановлення валютних курсів та проведення і підтвердження операцій за допомогою інформаційних систем Bloomberg, THOMSON-REUTERS, а також Системи підтвердження угод "ВАЛКЛІ". Також, були наведені причини виникнення паніки на валютному ринку та необхідність запровадження антикризових валютних обмежень, розкрито реальні практичні ситуації, що виникають у процесі валютного регулювання.

Особлива увага лектора була зосереджена на змінах нормативно-правової бази, які прийняті в Україні в рамках підписання Асоціації з ЄС та Директив ЄС, як-то вимогах Закону України "Про валюту та валютні операції", дорожній карті валютної лібералізації, імплементації принципів BEPS.

Наприкінці лекції представник Національного банку України Юрій Кошолап розповів студентам про умови та можливості проходження стажування та практичні навички, які студенти зможуть отримати пройшовши стажування від 1 до 6 місяців у різних департаментах.

Кафедра банківської справи висловлює щиру вдячність представникам Національного банку України за співпрацю.

16.10.2018
42265
1064
остання редакція 23.10.2018
42265