logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Майстер клас з нагоди святкування Міжнародного дня шеф-кухаря і кулінара

Загальна інформація

Цього року святкування Міжнародного дня шеф-кухаря і кулінара відбулось під лозунгом: Оздоровче харчування для росту та розвитку!

В межах святкування Міжнародного дня шеф-кухаря та кулінара та Дня відкритих дверей Київського національного торговельно-економічного університету кафедрою технології та організації ресторанного господарства спільно із Українським кулінарним союзом в Арт Кулінар Студії університету проведено майстер-клас "Оздоровче харчування для росту та розвитку".

Майстер клас відвідали понад 170 учнів загальноосвітніх шкіл України (міст Києва, Полтави, Кременчука), випускники коледжів і технікумів, викладачі університету, вчителі шкіл та батьки майбутніх абітурієнтів! Учасники дізнались про основи здорового харчування, прості і доступні напрями вітамінізації харчових раціонів, а також мали змогу навчитись готувати смачні і корисні страви, зелені смузі.

Майстер клас проводили студенти: Ольга Чемоданова (ІІ курс ФРГТБ, спеціальність "Харчові технології та інженерія") і Ангеліна Чала (ІІІ курс ФМТП, спеціальність "Міжнародний бізнес"), викладачі кафедри технології і організації ресторанного господарства Кочерга Валентина Іванівна та Федорова Діна Володимирівна, завідувач лабораторії продукції ресторанного господарства – Полегешко Любов Андріївна.

Викладачі кафедри технології і організації університету, дієтологи і члени громадської спілки "Український кулінарний союз" наголосили про важливість споживання повноцінних і легкозасвоюваних білків та достатньої кількості вітамінів для активного розвитку організму, що росте (передусім, дітей та юнаків), а також розповіли про харчові джерела цих важливих нутрієнтів. Саме приготуванню таких здорових страв було присвячено тематичний майстер-клас!

Майстерність приготування смачних і здорових чіз-кейків з лаймовим крем-сиром та смородиновим соусом, приготованих із локальних продуктів (знежиреного кисломолочного сиру домашнього виготовленняі) продемонструвала переможець міжнародного кулінарного конкурсу "BestCookFest-Kemalpasa-2018" в м. Ізмір (Туреччина), міжнародних кулінарних змагань за кордоном та в Україні ("BestCookFest-Kyiv-2018"), студентка ІІ курсу ФРГТБ Ольга Чемоданова.

З рецептом смачних оздоровчих чіз-кейків від Ольги Чемоданової ви зможете ознайомитись тут...


Неодноразова переможиця міжнародних кулінарних змагань Ангеліна Чала (студентка ІІІ курсу ФМТП) познайомила присутніх із фірмовим рецептом приготування філе індички під малиновим гель-соусом та желе з апельсинів.

З рецептом фірмової страви з індички від Ангеліни Чалої ви зможете ознайомитись тут 


Студентки  Ольга і Ангеліна продемонстрували не тільки майстерність приготування, але й показали високі дизайнерські здібності та креативний художній хист, що виявився у вмінні сервірування і дизайну  запропонованих страв,  як страв високої кухні.

Смачним і корисним бездріжджовим гречано-житнім хлібом на хмельовій заквасці гостей пригостила авторка фірмової рецептури - завідувач лабораторії технологій продукції ресторанного господарства, інженер-технолог, випускниця ФРГТБ, Полегешко Любов Андріївна разом із студентами III курсу 16 групи ФРГТБ Лукашковим С. та Литвиненко А..

З рецептом фірмового бездріжджового хліба від Любов Андріївни ви зможете ознайомитись тут


Викладач кафедри технології і організації ресторанного господарства Федорова Діна Володимирівна розповіла про прості і доступні шляхи збагатити свій раціон вітамінами та антиоксидантами. Вона разом із студентом 2 курсу ФРГТБ Пономаренко Т. продемонструвала технологію приготування солодкого зеленого смузі на основі зелені петрушки, шпинату, м’яти, меду з додаванням  насіння льону та розповіла про його корисні властивості.

З рецептом фірмового смузі від Діни Володимирівни ви зможете ознайомитись тут

Усі присутні мали можливість продегустувати запропоновані страви і  напої, висловити свої враження, задати запитання щодо оздоровчого харчування.

Поздоровляємо викладачів, студентів і всю професійну кулінарну спільноту із професійним святом!

20.10.2018
42265
1231
остання редакція 24.10.2018
42265