logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відкрита лекція голови Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганни Гопко "Ефективність реформ та державних програм"

Загальна інформація

З ініціативи кафедри фінансового аналізу та аудиту 26 жовтня 2018 року відбулася відкрита лекція Ганни Гопко "Ефективність реформ та державних програм".

Ганна Гопко - кандидат наук із соціальних комунікацій, голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах. 2009 року захистила дисертацію "Екологічна публіцистика: світоглядний аспект (на прикладі українських та зарубіжних видань 1992 - 2008 рр.)". Проходила стажування в університетах Джонса Гопкінса та Оксфорда. У 2014 році після подій на Майдані, разом з іншими активістами Громадського сектору Євромайдану, Гопко стала членом координаційної ради групи "Реанімаційного пакету реформ". Вона та її група разом з іншими рухами та політиками домоглися ухвалення Верховною Радою 12-ти законів, серед яких — "Про прозорість державних закупівель", "Про вищу освіту", "Про доступ до публічної інформації" та інших.

За період роботи у Верховній раді Ганна Гопко стала автором чи співавтором 140 проектів законів та постанов, з яких 56 — чинні; подала понад 100 поправок до 17 прийнятих за основу законопроектів. Серед яких — поіменне голосування в усіх місцевих радах, повернення податкових пільг для неприбуткових організацій, запровадження механізмів прозорого фінансування політичних партій, відкриття вільного доступу громадян через Інтернет до реєстрів нерухомості, землі й транспортних засобів, заборона пропаганди комуністичного та нацистського режимів.

У рейтингу ефективності комітетів ВР за 2 роки роботи парламенту очолюваний Ганною Гопко комітет у закордонних справах посів перше місце за кількістю (52) та часткою (68 % від підтриманих комітетом) законопроектів, які стали Законами України.

Модератор лекції-дискусії: доцент кафедри фінансового аналізу та аудиту Романенко Ольга Анатоліївна.

Відгуки студентів: «Лекція була дуже цікавою та змістовною. Сподобалося те, що Ганна Гопко розповіла про важливі реформи, які відбуваються в Україні, як вони впливають на нас. Було цікаво послухати про досвід інших країн щодо аналогічних проблем у нашій країні. На лекції активно обговорювалося питання про державну мову, що є досить актуальним сьогодні. Кожен отримав багато корисної інформації та порад». Шестакова Поліна, ФОАІС;

«На виступі цікаво було послухати сучасні напрямки економічного розвитку України. Цікавим був аналіз вже здійснених реформ та ідеї запланованих. Спілкування з тими, хто зараз управляє державними справами завжди є потрібною та практично корисною справою». Ерік Окушко, ФОАІС;

«Мені дуже сподобався виступ депутата Верховної Ради. Я дізнався багато цікавого. Із задоволенням відвідав би подібний захід ще». Дмитро Рожков, ФОАІС;

«Лекція з Ганною Гопко для мене була досить інформативною та пізнавальною. Було охоплено багато тем, особливо зацікавили мене питання про отримання в перспективі Українською церквою Томосу про автокефалію, а також участь Ганни у створенні законопроектів, пов'язаних із розширенням сфер вжитку української мови як єдиної державної. Ганна в своїй лекції не оминула і досить важливого для України газового питання, вплив на нашу економіку будівництва газопроводу іншими державами в обхід України. Налагодження партнерських стосунків та знаходження компромісів мабуть одне із нагальних завдань для наших політиків зараз, адже від цього напряму залежать наші взаємовідносини з ЄС та їхнє ставлення до Росії - країни, визнаної агресором та окупантом нашої території. Я підтримую позицію Ганни Гопко - реформи та перебудова країни перш за все починається з кожного з нас, потрібно змінювати самих себе, починаючи з елементарного збереження чистоти на вулицях та економії гарячої води». Ольга Довгаль, ФОАІС.

26.10.2018
42265
1071
остання редакція 29.10.2018
Vega