logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

День студента

ЕКО ДТЕУ

 День студента — свято всіх студентів, яке в Україні відзначають як і в більшості країн світу — 17 листопада, також відоме як міжнародний День студентів.
 Як святкують день студента у різних країнах?
 Для прикладу у Данії День студента відрізняється тим, що свято проводять в оточенні родичів. День студента в Америці святкують по-різному. Хтось вирушає далеко за місто, інші відвідують нічні клуби, а є і такі, хто просто замовляють доставку їжі додому. У Португалії свято починається опівночі. Студенти співають оди біля пам'ятника королю Португалії. Цікаво те, що кожен університет має свою унікальну форму, яку молодь традиційно демонструє під час ходи студентів.
 Цікавим є святкування дня студента у Німеччині. Там в кожному університеті можуть святкувати по-різному. Найчастіше в цей день відміняють всі заняття, проводять спортивні змагання. Якщо дозволяє погода, студенти святкують на відкритому повітрі, влаштовують дискотеки і вечірки.
 Для заохочування студентів до збереження природи, освіта у сфері екології стрімко набирає популярність: незважаючи на те, що в Україні кількість пропонованих програм невелика, закордонні університети відкривають все нові спеціалізації, пов'язані з екологією.
У світі уже діє багато магістерських програм за екологічними спеціальностями.
 Наприклад в університеті Оулу в Фінляндії студентам пропонується отримати необхідні знання в області екології та генетики для кар'єри в сферах біології чи екології: передбачається, що випускники програми або продовжать наукову кар'єру, або займуться менеджментом в області захисту навколишнього середовища.
 Геттінгенський університет пропонує досить конкретну спеціалізацію - сталий розвиток лісів. Випускники програми стануть вузькими спеціалістами, проте, як обіцяють керівники магістратури, будуть користуються попитом на ринку праці, особливо в європейських країнах, де проблема збереження і підтримання лісових масивів останнім часом стає все більш значущою.
Європейські та американські університети спільними зусиллями створили програму, яка готує фахівців в галузі управління сталим розвитком і охорони навколишнього середовища. Навчання проходить відразу в декількох університетах - студенти змінюють місце навчання після перших двох семестрів.
 Сьогодні у світі багато дій спрямовано на екологічний розвиток та інформування студентів. ЕкоКлуб КНТЕУ приєднується до привітання, та бажає всім студентам нових досягнень!

16.11.2018
438727
1481
остання редакція 20.11.2018
438727