logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Університетські франкофонні зустрічі

Загальна інформація

Французька університетська асоціація CAMPUS FRANCE за участі Університетського Агенства Франкофонії (об’єднує майже 800 ЗВО світу, в т. ч. 10 з України) провели потужний форум в Парижі 19-21 листопада 2018 року.

Про його значимість свідчить, зокрема, виступ на ньому з 30 хв. промовою Прем’єр-міністра Франції Едуарда Філіпе, участь міністрів закордонних справ, вищої освіти інших високих чинників цієї країни та зарубіжжя. І це не випадково - Франція займає за кількістю іноземних студентів 4 місце у світі (після США, Великої Британії та Австралії) і намагається в умовах подальшої неминучої експансії англійської мови зберегти позиції французької мови.

В численних засіданнях, круглих столах, воркшопах брали участь радники, атташе з університетського та наукового співробітництва, керівники регіональних підрозділів CAMPUS FRANCE з 62 країн світу, представники більш як 120 ЗВО Франції та посланці 51закордонного вишу, які реалізують найкращі програми і проекти у двосторонній співпраці з французькими партнерами. З українських вишів така честь випала Київському національному торговельно-економічному університету, який представляв на зустрічах проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків В. М. Сай. КНТЕУ у постійній співпраці з десятьма французькими вишами, з чотирма з них реалізує програми подвійного дипломування. Саме участь в таких програмах, з слів високопосадовців Франції для всіх іноземців, які навчатимуться паралельно в університетах своїх країн, передбачає збереження пільгових фінансових умов (300 євро для бакалаврів і 680 євро для магістрів щорічних реєстраційних внесків).

Згідно з розкладом, узгодженим з організаторами форуму, представник КНТЕУ провів переговори з 11 представниками не тільки давніх друзів КНТЕУ (UPEC,  LE CORDON BLEU та ін.), але й нових потенційних партнерів-вишів Парижу, Бордо, Марселю, які висловили зацікавленість у встановленні довгострокової співпраці (у т. ч. за програмами англійською мовою викладання) за різними спеціальностями Київського національного торговельно-економічного університету.

21.11.2018
433884
1235
остання редакція 26.11.2018
42265