logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Майстер-класи кафедри технології і організації ресторанного господарства на День відкритих дверей

Загальна інформація

У КНТЕУ 24 листопада 2018 р. проходив День відкритих дверей, і вже за доброю звичкою кафедра технології і організації ресторанного господарства з завзяттям представила майбутнім абітурієнтам і їх батькам перспективні направлення в майбутній професії, яку гарантують спеціальність освітнього ступеня «Бакалавр» – «Технології та організація ресторанного бізнесу» та спеціалізації освітнього рівня «Магістр» – «Крафтові технології» та «Інновації в ресторанному бізнесі».

На локації приймальної комісії ФРГТБ доцент кафедри Вітряк Оксана Павлівна та зам. декана ФРГТБ доцент кафедри Васильєва Олена Олександрівна спілкувалися з майбутніми магістрами, яких дуже зацікавили нові спеціалізації і давали їм вичерпні і змістовні відповіді на всі питання, що у тих виникали.

В корпусі Е вирував дух креативу, жвавої комунікації і плідної співпраці із майбутніми абітурієнтами і їх батьками. Професорсько-викладацький та лаборантський склад кафедри разом із кращими студентами проводили різноманітні майстер-класи. 

Майстер-клас «Імунозахисне харчування» складався із спічу-лекції д.т.н. Федорової Діни Володимирівни, яка наголосила на необхідності вживати їжу, яка глибокої осені та взимку може стати не тільки смачною, а й лікувально-оздоровчою. Нею було приготовлені, а відвідувачами продегустовані «Зелені смузі» з різних видів рослинної сировини, які містили багато вітамінів, мінералів та інших корисних для підтримки та зміцнення імунозахисної системи людини речовин.

Відвідувачі вперше довідались про харчові продукти, що зараз знаходяться на гребні хвилі в дієтичному та оздоровчому харчуванні: різноманітне насіння та зелень, в тому числі і диких рослин, ягоди та коріння тощо. Наприклад, авторкою було запропоновано в складі  «Зелених смузі» поєднати насіння чіа, льону, кінзи тощо, які містять велику кількість біологічно-активних речовин, з фруктами, ягодами. Таким чином біофлавоноїди, які одночасно є антиоксидантами для людини, і вітамін С підсилюють дію один одного і виступають своєрідною «вітамінною бомбою» для людини. Присутні майбутні абітурієнти та їх батьки залюбки ласували смузі, відмічаючи приплив енергії та покращення настрою після їх вживання.

На дегустацію були запропоновані наступні смузі: «Зелений з імбірем», «Зелений з молоком», «Малиновий з молоком», «Зелений паштет», «Пудинг із насіння чіа та свіжої суниці» тощо.

Під керівництвом і при безпосередній участі завідувачки лабораторії Полегешко Любові Андріївни був випечений бездріжджовий хліб на заквасці з гречаного борошна і родзинками чорного винограду, який став основою для дегустаційних бутербродів з  «Зеленим паштетом» та «Пудингом із насіння чіа та свіжої суниці».  

Доцентка кафедри технології і організації ресторанного господарства Кочерга Валентина Іванівна познайомила майбутніх абітурієнтів та їх батьків з практичним навчанням студентів спеціальності «Технології та організація ресторанного бізнесу» освітнього ступеня «Бакалавр» та залученням їх до участі в Міжнародних, Всеукраїнських, регіональних конкурсах ресторанних технологій «BestCookFest» та інших (Румунія, Македонія, Греція, Туреччина). Ця практика, що відкриває широкий шлях до саморозвитку і самовдосконаленню майбутніх фахівців ресторанної справи.

В тренді зазначеної теми студенти 3 курсу 16 групи спеціальності «Ресторанні технології» Левченко Алла та Малацидзе Ірина під керівництвом завідувачки лабораторії Полегешко Любові Андріївни провели майстер-клас з приготування «Кексу із вівсяного борошна з цедрою лимону та куркумою», дегустація якого викликала жвавий інтерес з боку відвідувачів.

В організації підготовки та проведенні майстер-класів також взяли участь студенти освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності «Ресторанні технології» 3 курсу 16 групи Лукашов Сергій, Шевченко Костянтин; 3 курсу 7 групи Галушка Віра, Іванчук Яна.

Інший блок дисциплін, що формують фахівця ресторанної справи, було продемонстровано  майбутнім абітурієнтам в аудиторіях для лабораторних робіт Е-3, Е-4. Доценти кафедри Васильєва Олена Олександрівна та Литвиненко Тамара Євгенівна розповіли про дисципліни, що викладаються в лабораторіях, про сучасне їх матеріально-технічне оснащення та  використання в навчальному процесі інтерактивних технологій, про закордонну практику, про участь студентів в Олімпіадах та Конференціях, про залучення студентів 2-4 курсів та магістрів до участі в наукових розробках кафедри, в написанні наукових статей і інших об’єктів інтелектуальної власності (патентів тощо). Майбутні абітурієнти та їх батьки були приємно вражені щирістю, гостинністю та високим професіоналізмом професорсько-викладацького та лаборантського складу кафедри технології та організації ресторанного господарства на чолі з д.т.н., професором Кравченком

Запрошуємо майбутніх абітурієнтів до навчання в КНТЕУ! З нами завжди цікаво та смачно!

24.11.2018
42265
1311
остання редакція 29.05.2019
43220