logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Завершився ресторанний форум "CHEF'S LAB" від "Rest.Art.Kitchen"

Загальна інформація

Перший день форуму "CHEF'S LAB" був надзвичайно насиченим лекціями та майстер-класами. Розпочався форум з лекції від "Media Relation", директора датського ресторану "Geranium 3*" Virginia Anne Newton. Вона розповідала про структуру та рівень роботи ресторану, що має мішленівські зірки, про його фудкост та про свій шлях до успіху.

Після лекції відбулася зустріч Вірджінії з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Саєм Валерієм Миколайовичем, на якій вони обговорили її візит до КНТЕУ та співпрацю надалі.

Продовжився форум лекцією від В'ячеслава Кондратюка, шеф-кондитера ресторану "Grano". Пан В'ячеслав розповів, як без досвіду роботи кондитером став шеф-кондитером, та які кулінарні пристрасті вирують на його кухні.

Паралельно відбувалося інтерв'ю з Дмитром Горовенком, суддею на кулінарному шоу телеканалу "СТБ" та співзасновником "Maisatai.bar".  Пан Дмитро відповів на попередньо поставлені онлайн-запитання та поділився власною формулою успіху.

Майстер-клас Едуарда Канаряна, шефа ресторану "Coin" та бренд-шефа "dom1extraordinary placе", де він ділився плюсами локальних продуктів та вчив готувати страви тільки з них, відкрив учасникам розуміння, чому такий підхід може стати проривом для української гастрономії.

Далі розпочалась лекція Андрія Северенчука, шефа ресторану "Win Bar", на якій учасники мали змогу розібратися в проблемі екології від харчових відходів. Висновок простий - використовувати якнайменше пакетів, які утворюють величезні купи сміття у світі.

Завершився перший день форуму майстер-класом від Романа Гаркуши, brand аmbasador ТМ "Таврія". Учасники могли відчути різні смаки вин України. Наприклад, найсмачнішим виявилось вино зі смаком яблук та кісточок слив. Також відбулась дегустація міцних алкогольних напоїв. Учасники відчули їх різноманітність та вишуканість.


Другий день форуму "CHEF'S LAB" розпочався з лекції бренд-амбасадора в "Wine Bureau" Віктора Правосудова. Учасники обговорювали, як створити актуальне меню в барі, чому бар може закритися навіть із найкращим меню та чому важливо приділяти увагу кожному бажанню гостя закладу.

Ілля Сьомін, шеф ресторану "Tin Tin", розповідав про колег, які змінюють ресторанний бізнес та надихають на нові звершення. Також слухачі могли дізнатися, як налагоджена робота в його ресторані та про секрети правильної роботи на кухні.

Богдан Артеменко, еxecutive chef "Crave culture Restaurant" та шеф-експерементатор у "Їстівна культура", проводив майстер-клас, присвячений ферментації та азіатській кухні. Учасники готували квашену пекінську капусту, а також експерементували з качкою та коджи. До речі, вперше саме в Україні ферментували качку. Що стане з качкою, зможемо дізнатись за 6 днів.

Лекція Сергія Трахачова, видавника журналу "Ресторатор", ресторатора-практика, організатора RestArt, InRestFest, конкурсів CulinART та "Пальмова гілка", була присвячена фудкосту ресторану та нюансам повсякденної роботи з власного досвіду.

Завершився другий день форуму майстер-класом від Терентія Сопіна, шефа "True Burger Bar", шефа "Hendrick's Bar". Пан Терентій розповідав про те, як у дитинстві хотів стати футболістом, та як життя змінилося і він опинився на кухні. А також як це, готувати меню в найкращому барі країни. Студенти готували терін із ракових шийок, равіолі з равликами та тако.

Дякуємо всім партнерам та колегам за підтримку у створенні проекту, шефам та рестораторам, які взяли участь в ньому.

Сподіваємось, що зустрінемося на такому ж чудовому форумі незабаром!

Гості та учасники "Chef’s Lab" висловили подяку "Rest.Art.Kitchen" КНТЕУ. Артем Артюхін поділився враженнями та підкреслив, що сьогодні побував на першій платформі для ресторанного бізнесу, що діє на базі закладу освіти в Україні. «Так тримати, робите велику справу для майбутнього!» - побажав Артем.

Висловлюємо вдячність ректору університету А. А. Мазаракі за підтримку у створенні та реалізації форуму з метою професійного зростання молоді.

Повний фотозвіт за посиланням

27.11.2018
42265
1359
остання редакція 29.11.2018
42265