logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Майстер-клас Віктора Тимчишина "Їжа без кордонів"

Загальна інформація

У Київський національний торговельно-економічний університет за ініціативою факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу 29 листопада 2018 року завітав шеф-кухар ресторану "Guramma Italiana", кращий шеф 2011 року за версією гурман-клубу "TUCC", "Chef of the Year Award 2011 Head Chef", експерт кулінарних телевізійних проектів на каналах "Україна", "Новий канал", "СТБ", концептуал сучасної української кухні "Ukrainian fashion food" та просто креативна людина – Віктор Тимчишин.

Всі учасники майстер-класу на власні очі могли переконатися, що "їжа дійсно не має кордонів", якщо на кухні ресторану є сучасні модні "ресторанні гаджити"  -  сифони для приготування  страв-еспума, страв-пін; термомікси для приготування соусів з вишуканим смаком; термопроцесор Sous Vide, який дозволяє готувати вакуумувані  страви ніжнішої структури.

Пан Віктор дав професійні поради й настанови з власного досвіду та підкреслив: «На кухні ресторану усе повинно бути зручним та доречним…».

Морепродукти мають делікатесний смак, але саме сьогодні мова йшла про те, як правильно компонувати інгредієнти, щоб досягти найвищого задоволення. А також як приготувати справжній кулінарний витвір мистецтва з простих та усім відомих інгредієнтів.

Усі охочі на власні очі могли переконатися, що фірмові страви від Віктора Тимчишина, це справжнє задоволення: крабові фаланги з сирним соусом Пармезан та соусом Чилі Гарден, морські гребінці на мусі black pepper та створення такого шедевру, як качина грудка Sous Vide, маринована у трюфельному соусі з карамелізованими яблуками.  

Феєрично презентовані кулінарні шедеври - на вишуканій матовій тарілці плавним мазком опинився сирний соус-еспума, фігурно викладено делікатесне м'ясо краба, прикрашено фірмовим соусом Чилі Гарден, контрастним доповненням стали листя та трав’яна пудра. У підсумку вийшов справжній витвір мистецтва, намальований художником.

На білосніжній тарілці розташувалась невелика вежа з броколі трав’янисто-зеленого кольору та  головний інгредієнт – морські гребінці з білим вершковим соусом, який приглушив яскравість, додавши ніжності та поєднавши ці агресивно барвисті кольори, останньою прикрасою став мус black pepper, який завершив це кольорове безумство.

На майстер-клас були запрошені гості: відомі ресторатори та шеф-кухарі, члени Українського кулінарного союзу, студенти та викладачі факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу.

Майстер клас дійсно підкорив серця справжніх кулінарів та надихнув на нові звершення!

29.11.2018
42265
1288
остання редакція 03.12.2018
Vega