logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Всеукраїнська олімпіада для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти зі спеціальності 124 «СИСТЕМНИЙ АНАЛІЗ»

Загальна інформація

Учасники Олімпіади мають шанс отримати до 20 додаткових балів до оцінки ЗНО з математики при вступі до КНТЕУ за спеціальністю 124 «Системний аналіз» на освітню програму «Інформаційні технології та бізнес-аналітика (Data Science)».

Для участі в олімпіаді необхідно:

  1. Ознайомитися з положенням про олімпіаду 

Положення про проведення олімпіади зі спеціальності 124 «Системний аналіз», освітня програма «Інформаційні технології та бізнес-аналітика (Data Science)»

2. Зареєструватися (не пізніше 8 квітня 2021)

Реєстрація у Всеукраїнській олімпіаді зі спеціальності 124 «Системний аналіз»

3. Виконати завдання І туру олімпіади (on-line тестування з матема0442ики)

Доступ до завдань буде відкрито 09-10 та 16-17 квітня 2021 року

4. Взяти участь у ІІ турі олімпіади (on-line тестування з основ інформаційних технологій), що відбудеться 15 травня 2021 року.



Із запитаннями щодо проведення олімпіади звертайтеся, будь ласка, до оргкомітету.

Контакти оргкомітету:

e-mail: v.kulazhenko@knute.edu.ua, desa@knute.edu.ua
конт. тел.: (093) 567-28-52 (Viber, Telegram)

Відповідальна особа:
доцент кафедри цифрової економіки  та системного аналізу
Кулаженко Володимир Валерійович


Спеціальність 124 «Системний аналіз», освітня програма
«Інформаційні технології та бізнес-аналітика (Data Science)»

За інформацією IBM, попит на фахівців, що володіють сучасними технологіями аналізу великих даних, зріс до 2,7 млн станом на кінець 2020 року, а Гарвардський бізнес-огляд визначив професіонала в галузі аналізу даних як «найпривабливішу роботу 21-го століття». Найбільш авторитетний веб-сайт з інформацією про роботу Glassdoor, який щорічно публікує 50 найбільш актуальних професій у США, три роки поспіль віддає перевагу фахівцям в області аналізу даних.

Кількість інформації, якою володіє світ, досягла велетенських масштабів. Про це красномовно свідчить той факт, що 90 % даних, набутих людством упродовж свого існування, отримано за останні два роки. Звичайні програмні засоби вже не можуть якісно обробляти та аналізувати отримані дані, а саме в цьому полягає основна задача бізнес-аналітика.

Системний аналіз – це вміння бачити картину світу у цілому та в деталях одночасно, відслідковувати зв’язки між об’єктами, розуміти причини та наслідки подій, які з першого погляду аж ніяк не пов’язані між собою, перетворювати пасивний багаж абстрактних даних і знань на конкретні дії.

Data Science, Data Analytics, Data Mining, Business Intelligence, Artificial Intelligence, Neural Networks, Machine Learning – це найактуальніші розділи сучасної науки про дані, якими наповнене навчання фахівців за освітньою програмою «Інформаційні технології та бізнес-аналітика (Data Science)». Професійний аналіз даних змінює світ програмування, бізнесу і навіть споживачів не менше, ніж свого часу його змінили винахід парового двигуна або персонального комп’ютера.

Таким чином робота з інформацією набуває в усьому світі пріоритетного значення для будь-якого бізнесу. І в Україні вже зараз існує гостра потреба в талановитих аналітиках, здатних обробляти великі масиви даних для підтримки платформ штучного інтелекту.

Київський національний торговельно-економічний університет відповідає всім сучасним вимогам щодо підготовки висококваліфікованих фахівців в галузі Data Science. Наразі на кафедрі цифрової економіки та системного аналізу у 2020 році відкрито нові комп’ютерні лабораторії – «Лабораторія цифрової економіки» та «Лабораторія бізнес-аналітики», які оснащені потужними комп’ютерами та спеціальним програмним забезпеченням.

Підготовку фахівців за освітньою програмою «Інформаційні технології та бізнес-аналітика (Data Science)» на кафедрі здійснюють досвідчені викладачі, серед яких доктори і кандидати економічних, технічних та фізико-математичних наук, які професійно займаються моделюванням та аналізом даних. Три викладачі кафедри мають сертифікати інструкторів міжнародного рівня «Data Science Instructor Bootcamp», які видані корпорацією IBM і надають право навчати та сертифікувати фахівців в галузі аналізу даних.


Дізнайтеся більше про освітню програму «Інформаційні технології та бізнес-аналітика (Data Science)» за цим посиланням або з даного відео.

30.04.2020
42265
11460
остання редакція 12.04.2021
433884