logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Професор КНТЕУ на міжнародній конференції у м. Варшава (Польща)

Загальна інформація

Обмін науковим досвідом у міжнародному просторі є запорукою та чинником успішного професійного розвитку та співпраці науковців навчальних закладів усіх рівнів та європейських країн, а також можливістю збагачення міжнародними контактами.

10-12 грудня 2018 року Інститут економіки сільського господарства та харчової промисловості (IAFE-NRI) у м. Варшава (Польща) проводив міжнародну конференцію "Крупний аграрний бізнес та домогосподарства – конкуренти або партнери".

У конференції взяли участь більше 100 науковців, було заслухано 32 доповіді представників 11 європейських країн. З вітальним словом до учасників конференції звернувся директор інституту проф. А. Ковальський, який визначив основні проблеми розвитку малих підприємств в аграрному бізнесі та їх взаємодію з агрохолдингами. У процесі проведення конференції відбувались цікаві дискусії та обговорення висвітлених проблем. Цікавість в учасників конференції викликала доповідь професора І. В. Федулової на тему «Роль домогосподарств у формуванні продовольчої безпеки».

IAFE-NRI – це науково-дослідна установа з 60-річним науковим успіхом та досвідом аналізу економічних та виробничих процесів польського сільського господарства та харчової промисловості. Інститут працює у таких напрямах досліджень: загальна економіка; економіка фермерських господарств; дослідження ринку; соціальна та регіональна політика; економіка харчової промисловості; фінанси сільського господарства; економіка садівництва; сільськогосподарський облік; використання математики в економіці сільського господарства. Наукові дослідження, проведені в IAFE-NRI, зосереджені на найважливіших питаннях економічної, виробничої та соціальної ситуації польських сільських регіонів, сільського господарства та економіки харчової промисловості.

Під час проведення конференції була можливість ознайомитися з напрямами наукових досліджень представників Болгарії, Румунії, Польщі, Естонії, Литви, Чехії, Угорщини, Італії, Великобританії, Сербії. Обмін поглядами на проблеми розвитку аграрного сектору та досвідом становлення ефективного учасника ринкових відносин дозволив окреслити напрями майбутніх спільних досліджень і проведення наукових заходів.

12.12.2018
42265
1085
остання редакція 17.12.2018
Vega