logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Представники КНТЕУ на засіданні робочої групи щодо створення місцевої асоціації «Київська агломерація»

Загальна інформація

У приміщенні Київської міської ради 1 лютого 2019 року відбулось засідання робочої групи щодо напрацювання механізмів створення місцевої асоціації «Київська агломерація» під керівництвом заступника голови Київської міської державної адміністрації Марини Петрівни Хонди.

У роботі групи взяли участь представники Київської міської державної адміністрації (М. Хонда, Л. Верес), Київського інституту генплану (С. Броневицький), також професори Київського національного торговельно-економічного університету – фахівці з питань розвитку м. Києва та столичної агломерації (проф. Т. Ткаченко та проф. О. Гладкий). Під час засідання робочої групи розглядались питання щодо напрацювання нормативно-правового забезпечення створення київської міської агломерації (Хонда М., Верес Л.); розробки містобудівної концепції київської міської агломерації (Броневицький С., Свистунов О.); проект меморандуму про співпрацю Київського міського голови з сільськими, селищними, міськими головами територіальних громад Київської області, суміжних з містом Києвом територій у питанні творення Київської міської агломерації (Хонда М. П., Верес Л.І.).

У своєму виступі проф. Тетяна Ткаченко зазначила, що розвиток Київської агломерації можливий лише з урахуванням інтересів усіх господарюючих суб’єктів, що розташовані на її території і має носити характер взаємовигідної співпраці між органами влади міста Києва та головами сільських, селищних, міських рад і територіальних громад суміжних з містом Києвом територій Київської області.

Олександр Гладкий наголосив на тому, що така співпраця має враховувати механізми розподілу економічної ефективності та прибутковості окремих підприємств – господарюючих суб’єктів на території агломерації в залежності від їх профілю, виду діяльності та місцеположення. Алгоритм такого механізму детально розроблено та запатентовано ученими Київського національного торговельно-економічного університету. Такий суто господарський, а не командно-адміністративний підхід буде сприяти налагодженню співпраці голів сільських, селищних, міських рад і територіальних громад суміжних з містом Києвом територій з органами влади столиці на взаємовигідних паритетних умовах.

01.02.2019
42265
1280
остання редакція 11.02.2019
Vega