logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Участь кафедри технології і організації ресторанного господарства у Дні відкритих дверей

Загальна інформація

У Київському національному торговельно-економічному університеті 2 лютого 2019 року пройшов День відкритих дверей, який дав старт Півмарафону другого півріччя 2018-19 н.р. до Вступної кампанії-2019.

Кафедра технології і організації ресторанного господарства на чолі з завідувачем кафедри д.т.н., професором Кравченком М. Ф., як випускова, на даному заході представила для рівня «бакалавр» зі спеціальності "Харчові технології" нову спеціалізацію «Технологія і організація ресторанного бізнесу». Дана спеціалізація вигідно відрізняється від бувших раніше тим, що відповідає сучасним трендам ресторанного господарства, як значної складової індустрії гостинності України.

Викладачі кафедри сумлінно підійшли до організації підготовки і проведення заходу.

До Дня відкритих дверей кафедра запропонувала проведення майстер-класу «Картопляна феєрія» у лабораторії кафедри в корпусі Е, де усім гостям, а також екскурсоводам було запропоновано ознайомитися із технологією виробництва, організацією подавання та дегустацією таких страв із картоплі як:

  • «Картопляні крокети», виготовлені за класичною технологією;
  • «Картопляні крокети», виготовлені за інноваційною технологією із додаванням вівсяного борошна;
  • «Картопляні крокети» з начинкою із твердого сиру;
  • «Картопляні чіпси».

Майстер-клас під керівництвом доцента Кочерги В. І. проводили студенти 3 к. 6 і 7 гр. за спеціальністю «Харчові технології» Москаленко Владислав і Губарець Євген.

Професорсько-викладацький склад кафедри серйозно і відповідально віднісся до організації підготовки в рамках Дня відкритих дверей проведення Всеукраїнської Олімпіади КНТЕУ зі спеціальності «Харчові технології», спеціалізації «Технологія і організація ресторанного бізнесу», що відбудеться у 2 тури в КНТЕУ:

  • 1 тур (онлайн-тестування) –  12-13.04.2019 р. та 19-29.04-2019 р.;
  • 2 тур Олімпіади – 11.05.2019 р.

З цією метою всі викладачі кафедри протягом січня здійснювали профорієнтаційну роботу в школах, ліцеях, гімназіях та інших навчальних закладах. Були проведені зустрічі із школярами старших класів, на яких викладачі кафедри розповідали про День відкритих дверей в КНТЕУ, про нову спеціалізацію «Технологія і організація ресторанного бізнесу», про проведення в КНТЕУ Всеукраїнської Олімпіади КНТЕУ зі спеціальності «Харчові технології», переможцям якої додається до 20 балів до результатів ЗНО з математики. 

Значну активність тут проявили доценти Антонюк І. Ю., Медведєва А. О. (школи №№ 81, 191, 161), Васильєва О. О. (школа № 189), Вітряк О. П. (школа № 126, Технічний ліцей м. Києва), Литвиненко Т. Є. (гімназія № 75, підготовчі курси Центру підготовки до ЗНО КНТЕУ). Доцент Литвиненко Т.Є. за цей час уклала угоди між КНТЕУ та школами №№ 78, 88, 133.

Під час проведення Дня відкритих дверей майбутні абітурієнти та їх батьки, інші гості мали можливість ознайомитися із лабораторіями кафедри корпусу Е, відвідати майстер-клас, отримати вичерпну інформацію щодо нової спеціалізації «Технологія і організація ресторанного бізнесу», переліку дисциплін та їх інформаційного насичення, щодо майбутнього працевлаштування студентів тощо. Під час таких екскурсій деякі школярі висловили бажання зареєструватися на сайті з метою подальшої участі у Всеукраїнській Олімпіаді КНТЕУ зі спеціальності «Харчові технології».

Доцент Демічковська М. П. та інженер кафедри Михайлик В. С. здійснювали консультацію і надавали технічну допомогу у реєстрації учнів до участі у Олімпіаді. Під час проведення екскурсій до корпусу Е до участі у Олімпіаді зареєструвалося більше 10 школярів із міст та селищ міського типу: Києва, Білої Церкви, Волновахи, Ніжина, Черкас, Лохвиці, Трипілля тощо.   

Професорсько-викладацький склад кафедри технології і організації ресторанного господарства з задоволенням бере участь у Днях відкритих дверей Київського національного торговельно-економічного університету, відмічаючи цікавість та позитивні емоції, розсудливість та відповідальність за власне майбутнє і ставлення до нього учнів та їх батьків.

02.02.2019
42265
777
остання редакція 02.06.2020
42265