logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

У КНТЕУ відбувся круглий стіл "Формування системи соціальних цінностей у суспільстві як необхідна умова економічного зростання"

Загальна інформація

У Київському національному торговельно-економічному університеті з ініціативи Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених 19 лютого 2019 року відбувся круглий стіл "Формування системи соціальних цінностей у суспільстві як необхідна умова економічного зростання".

З вітальним словами до учасників засідання звернулася проректор з наукової роботи Мельниченко Світлана Володимирівна, вона наголосила на важливості теми та необхідності формування європейської системи цінностей в українському суспільстві.

З вступними словами до присутніх звернувся голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених Ю. Баранюк, представив доповідачів круглого столу та анотовано охарактеризував актуальність проведених студентами досліджень.

Студентка 1-го курсу ФФБС О. Малофей розкрила питання соціального капіталу як новітньої якості суспільства, охарактеризувала відмінності між позитивним і негативним соціальним капіталом, запропонувала систему показників, за якими можна виміряти прояв соціальних норм у суспільстві.

Голова інформаційно-видавничого відділу Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених, студент 2-го курсу ФОАІС В. Лопуга розкрив питання важливості соціальних цінностей у стартап-індустрії, експериментально довів, що команда є найважливішою складовою стартапу на прикладі проектів, які досягли успіху. Відзначив, що важливу роль у формуванні команди для стартапу відіграють бізнес-інкубатори, один із яких функціонує в КНТЕУ.

Голова Наукового клубу "Start in science", студент 3-го курсу ФТМ О. Долід розкрив питання соціальних цінностей в Україні через регіональний вимір. Ідентифікував різницю між соціальною системою та соціальними цінностями, у своєму дослідженні дотримується позиції теорії інституціоналізму, що дало змогу визначити їх вплив на економіку. Визначив критерії впливу соціальних цінностей на економіку, порівняв розраховані значення України з країнами Західної Європи, Південної Європи, Пострадянської Європи та зі Скандинавськими країнами. Презентовані ілюстративні матеріали отриманих результатів дослідження дозволили сформувати висновки, що в Україні система соціальних цінностей покращується, цьому сприяють сформовані віками традиції та доброзичливість наших співвітчизників.

Студентка 2-го курсу ФТМ Є. Кіака представила результати дослідження на тему "Людський капітал суспільства – запорука сталої економіки". Проаналізувала зміну позицій України в світовому рейтингу за індексом розвитку людського потенціалу, продемонструвала розрахований прогноз основних макроекономічних показників України в середньостроковій перспективі, навела показники рівня освіти в Україні та зазначила, що в нашої європейської країни є всі можливості для високотехнічного розвитку, що дозволить у найближчі роки посилити конкурентоспроможність на світових ринках товарів та послуг.

Заступник Голови Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених, студент 3-го курсу ФЕМП Н. Сакевич зазначив, що в нинішніх умовах важливо не "експортувати" наші знання в інші країни, а прикладом кожного з нас доводити, що працювати слід в Україні. Саме в таких умовах ми зможемо досягти успіху та зростання національної економіки до бажаного рівня.

Круглий стіл пройшов у дискусійному форматі, кожна доповідь викликала жваве обговорення. Участь у засіданні взяли студенти та аспіранти КНТЕУ.

19.02.2019
42265
1980
остання редакція 20.02.2019
Vega