logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Зустріч науковців КНТЕУ з європейськими спеціалістами з питань децентралізації та розвитку місцевого самоврядування

Загальна інформація

На базі представництва Ради Європи в Києві 27 лютого 2019 року відбулась зустріч науковців та викладачів Київського національного торговельно-економічного університету зі спеціалістами з питань децентралізації та розвитку місцевого самоврядування Робертом Ґертзогом (Robert Hertzog) з університету Страсбурга та доц. Гінкою Чавдаровою (Ginka Chavdarova) з Національної асоціації муніципалітетів Республіки Болгарії. Від КНТЕУ на зустріч були запрошені завідувач кафедри туризму та рекреації, д.е.н., проф. Тетяна Ткаченко та д.г.н., проф. Олександр Гладкий.

Наших гостей цікавила програма розвитку міста Києва та Київської агломерації, як окремої самоврядної територіальної структури, що була розроблена і запропонована для широкого обговорення та імплементації викладачами КНТЕУ. Гості запитували про потенційні можливості розвитку Києва, напрямки його взаємодії із прилеглими територіями, можливості упорядкування на законодавчому рівні системи господарських відносин, землекористування та самоврядування в Київській агломерації. Також пана Роберта Ґертзога цікавило, які освітні програми запроваджує університет для того, щоб забезпечити органи місцевої влади високопрофесійними спеціалістами з розвитку місцевого самоврядування.

Тетяна Іванівна Ткаченко розповіла гостям Києва про особливості комплексної підготовки спеціалістів - управлінців з напряму "Менеджмент", який проводиться в КНТЕУ на рівні європейських та світових стандартів. Університет активно популяризує в ЗМІ нові напрямки підготовки спеціалістів, повідомляє органи місцевої влади про можливості перепідготовки та підвищення кваліфікації існуючих управлінських кадрів, розробляє новітні навчальні програми та інноваційні наукові проекти, що максимально відповідають сучасним потребам розвитку Києва, столичної агломерації, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування.

Олександр Гладкий також зазначив, що в Київському національному торговельно-економічному університеті розроблено алгоритм оптимізації взаємодії органів місцевого самоврядування в Київській агломерації, запропоновано та запатентовано новітню методику оцінки економічної ефективності розміщення підприємств в умовах агломерації, яка не має світових аналогів. Саме на основі економічної взаємовигоди, прозорого та неупередженого перерозподілу функціональних повноважень між центром і периферією, який має проводитись з урахуванням агломераційного ефекту території і вибору найбільш оптимального та економічно вигідного місцеположення підприємств у межах Києва та приміської зони можлива ефективна взаємодія столичного міста та прилеглих територій, їх зацікавленість у партнерстві і кооперації.

Роберт Ґертзог та Гінка Чавдарова запитували про загрози, які перешкоджають розвитку місцевого самоврядування в Київській агломерації. Ставили практичні запитання щодо механізмів досягнення оптимальної взаємодії органів столичної влади та локальних адміністрацій приміської зони. І на всі питання отримали вичерпні відповіді. Бесіда тривала понад 2,5 години і викликала значну зацікавленість з боку наших європейських колег.  Роберт Ґертзог висловив бажання відвідати КНТЕУ наступного свого візиту до Києва та виділити додатковий день у своєму графіку для спілкування з науковцями та викладачами університету.

27.02.2019
42265
1102
остання редакція 28.02.2019
Vega