logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Круглий стіл «Оновлена політика НАТО: участь жінок у запобіганні конфліктам, їх управлінні та регулюванні»

Загальна інформація

У Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся круглий стіл «Оновлена політика НАТО: участь жінок у запобіганні конфліктам, їх управлінні та регулюванні».

З вітальним словом на заході 4 березня 2019 року виступила Дешко Людмила Миколаївна, д.ю.н., доцент, завідувач кафедри міжнародного публічного права КНТЕУ. Людмила Миколаївна акцентувала увагу на Резолюції Ради Безпеки ООН №1325(2000) «Жінки, мир і безпека», Політиці НАТО/РЄАП з імплементації Резолюції РБ ООН №1325 «Жінки, мир і безпека» та інших відповідних резолюціях (доступно за посиланням), а також на Уельському саміті НАТО (2014р.), саміті НАТО у Варшаві (2016 р.) та інших ключових питаннях.

З доповідями виступили:

  1. Галай Вікторія Олександрівна, к.ю.н., доцент, доцент кафедри міжнародного публічного права, «Політика НАТО з питань жінок, миру і безпеки»;

  2. Буличева Наталія Анатоліївна, к.ю.н., доцент, доцент кафедри міжнародного публічного права, «Питання проведення гендерно-правової експертизи у співпраці Україна-НАТО»;

  3. Іванисько Світлана, студентка ФМТП, група МП 3-18, «Повноваження Спеціального представника Генерального секретаря НАТО у справах жінок, миру і безпеки»;

  4. Дерунець Наталія Олександрівна, старший викладач кафедри міжнародного публічного права, «Запровадження в Україні стандартів НАТО щодо жінок в армії».

Модераторами заходу виступили д.ю.н., доцент, завідувач кафедри міжнародного публічного права КНТЕУ Дешко Людмила Миколаївна, старший викладач кафедри міжнародного публічного права КНТЕУ Дерунець Наталія Олександрівна.

Активну участь у дискусіях взяли: Альонкін О. А., к.ю.н., доцент кафедри міжнародного публічного права, Буличева Н. А., к.ю.н., доцент, доцент кафедри міжнародного публічного права, Галай В. О., к.ю.н., доцент, доцент кафедри міжнародного публічного права, Михайловський В. І., к.ю.н., асистент кафедри, студенти та аспіранти КНТЕУ.

Захід відбувся на виконання Указу Президента України від 21 лютого 2017 р. № 43 «Про Концепцію вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017–2020 роки», розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2018 р. № 109-р «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2018 рік», листа МОН України «Щодо виконання Указу Президента України і розпорядження Кабінету Міністрів України» від 22.03.2018 за №1/11-3085, наказу КНТЕУ від 9 січня 2019 р. №6.

Основна мета цієї Концепції полягає у підвищенні рівня підтримки громадянами України державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції НАТО як до інституції, яка відіграє ключову роль у зміцненні міжнародної безпеки.

04.03.2019
42265
1435
остання редакція 06.03.2019
Vega