logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Колодій у КНТЕУ: смачно весну зустрічали

Загальна інформація

Стало доброю традицією зустрічати весну в КНТЕУ разом із факультетом ресторанно-готельного та туристичного бізнесу. 5 березня 2019 року вже втретє у Гранд-холі університету відзначалося свято весни – Колодій або Масниця, на яке завітали перший проректор з науково-педагогічної роботи Притульська Н. В., проректор з науково-педагогічної роботи Шаповал С. Л., проректор з наукової роботи Мельниченко С. В., проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Сай В. М., декани факультетів та співробітники університету.

У прадавньому розумінні Колодій – це маленьке Сонце-Божич, який підріс і набрався сили розкручувати Сонячне Коло, тобто став Колодієм. Також широко вживане слово Масниця, отримало таку назву, тому що основним обрядовим наїдком були вареники, які їли з маслом чи сметаною.

Саме вареники сьогодні були основною стравою, якою пригощали всіх присутніх студенти І курсу ФРГТБ спеціальностей «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа», «Готельний і ресторанний менеджмент». Веселий настрій та святкову атмосферу присутнім дарували студенти спеціальностей «Туристичний менеджмент» та «Туризм».

У програмі святкування проходив фестиваль частування варениками та млинцями «Феєрверк смаків», учасниками якого були першокурсники ФРГТБ та збірні команди факультетів КНТЕУ.

Цьогоріч партнером даного заходу виступила компанія «Нестле Україна», яка є беззаперечним лідером у сфері виробництва продуктів харчування, та презентувала один із найсмачніших наповнювачів до млинців - горіхову пасту «Нестле Дочелло» з какао.

Оцінювали майстерність конкурсантів Гніцевич В. А., д.т.н., професор кафедри технології і організації ресторанного господарства, Кочерга В. І., к.т.н., доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства, Ломоносова Марія, студентка 3 к. 7 гр., призерка міжнародних кулінарних конкурсів, фестивалів, Шпакоїд Андрій, студент 2 к. 6 гр., призер міжнародних кулінарних конкурсів, фестивалів, Крутько Ксенія, голова РСС ФРГТБ.

За результатами дегустування суддівська команда визначила переможців серед команд факультетів КНТЕУ в конкурсі «Млинці з любов’ю»:

  • I місце – ФРГТБ, ФФБС;
  • II місце – ФОАІС, ФМТП;
  • III місце – ФЕМП, ФТМ.

Команди-першокурсників ФРГТБ: «Запахло весною», «Весняний подих», «Вишкварки», «Як вдома», «Crazy varenuku», «Смак дитинства»,  «Весняні котики», «Український мінімалізм», «Козаки» - були нагороджені грамотами в різних номінаціях.

Дякуємо Профспілці працівників і студентів КНТЕУ за сприяння й підтримку в проведенні смачного свята.

Вітаємо із Масним тижнем та чекаємо на традиційне свято наступного року.

05.03.2019
42265
2566
остання редакція 06.03.2019
Vega