logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Щоденник ХІ Консумерського фестивалю «Час діяти!»

Загальна інформація

У Київському національному торговельно-економічному університеті гучним вигуком «Час діяти!» 11 березня 2019 року відкрили XІ Консумерський фестиваль. Зі святом усіх присутніх привітала перший проректор з науково-педагогічної роботи Притульська Наталія Володимирівна. Вона наголосила, що кожному вкрай необхідно прочитати Закон України «Про захист прав споживачів», вивчити свої права, навчитись їх відстоювати самому та розповісти родині та друзям. Наталія Володимирівна закликала всіх охочих приєднатися до Всеукраїнського руху «Молодь за права споживачів».

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Захід відвідали проректор з наукової роботи Мельниченко Світлана Володимирівна, проректор з науково-педагогічної роботи Шаповал Світлана Володимирівна, декан факультету торгівлі та маркетингу Осика Віктор Анатолійович, декан факультету фінансів та банківської справи Канєва Тетяна Володимирівна, викладачі університету, студенти, аспіранти та інші гості.

Присутні гості змогли перевірити свої знання прав споживачів у квесті  «SMART-cпоживачу, будь пильним! Продавцю, будь правосвідомим!», який проводила кафедра міжнародного приватного, комерційного та цивільного права. Також можна було взяти участь у вікторині «Будь SMART!», яку запропонували організатори фестивалю.

Кафедрою банківської справи було представлено відкритий торік консультаційний центр з фінансових послуг, фахівці якого можуть запропонувати оптимальні рішення щодо доходів і витрат, заощаджень і інвестицій та розповісти про правовий захист у разі порушення прав споживачів у сфері фінансових послуг.

Також присутні ознайомились з презентацією правопросвітницького проекту «Я маю право!» Міністерства юстиції України.

Особливий інтерес викликала акція Українського альянсу по боротьбі з підробками та піратством «Я купую справжнє! Я не купую підробок!», присвячена актуальним питанням реалізації та захисту прав інтелектуальної власності. Крім цього, усі охочі могли дати інтерв’ю та відповісти на питання, що стосуються захисту прав споживачів.

Цьогорічний фестиваль проходить вже одинадцятий рік, що, безумовно, свідчить про небайдужість суспільства та, зокрема, молоді до проблем захисту прав споживачів. Впевнені, що популяризація консумерських знань є важливим кроком до вирішення нагальних проблем та забезпечення високих стандартів споживання і якості життя.

11.03.2019
42265
2404
остання редакція 02.06.2020
42265