logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Викладачі кафедри економіки та фінансів підприємства КНТЕУ пройшли тренінг з інноваційного навчання у вищій освіті

Загальна інформація

Близько 200 представників українських університетів пройшли безкоштовний тренінг з інноваційного навчання у вищій освіті, де передовим досвідом з ними поділилися естонські колеги. Навчання відбулося 19 березня 2019 року та було організоване МОН спільно з ГО «Платформа інноваційного партнерства» (YЕР) за підтримки Міністерства закордонних справ Естонії.

Активну участь у роботі тренінгу взяли викладачі кафедри економіки та фінансів підприємства КНТЕУ доценти Ганечко І. Г., Трубей О. М., Кондратюк О. І., Ганущак Т. В.

«Головна ціль тренінгу – дати представникам різних вишів ті знання, які допоможуть їм розвивати у своїх закладах академічне підприємництво та інноваційну діяльність. І в цьому питанні для нас є дуже важливим досвід інших країн. Ми вдячні колегам з Естонії, що діляться з нами кращими напрацюваннями щодо прискорення  інноваційного розвитку та поширення підприємницької культури серед молоді», – зазначив заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха на відкритті тренінгу.

Перша частина тренінгу була присвячена теорії, а у другій учасників розділили на команди, де вони у форматі воркшопу  виконували практичні завдання.

Варто відмітити, що заснування на базі університетів підприємницьких клубів є одним з напрямів співпраці між МОН та YЕР.  Визнаючи пріоритетність розвитку академічного підприємництва, КНТЕУ є активним учасником цього процесу. Нагадаємо, що на базі Бізнес-інкубатора КНТЕУ з жовтня 2018 року діє спільний проект з ГО «Платформа інноваційного партнерства» (YЕР). Так, після відповідного навчання і відбору до інкубаційної програми YEP STARTER потрапили студенти підприємницького клубу КНТЕУ Буря Гліб, Марчук Андрій та Місецький Денис. Це тримісячна навчальна програма для молодих стартаперів, майбутніх підприємців, яка дає реальну можливість для комерціалізації бізнес-проектів.

19.03.2019
42265
938
остання редакція 20.03.2019
42265