logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Міжнародний день лісів

ЕКО ДТЕУ

       

21 березня відзначається Міжнародний день лісів. З цієї нагоди активістами ЕкоКлубу КНТЕУ було проведено тематичну бесіду, в слідстві якої велись розрахунки та висовувались висновки з приводу рішення проблем лісів.

Були обговорені матеріали присвячені акції "Всесвітнього дня лісового господарства", приділено увагу на історію створення цієї акції, а також ознайомлення з розрахунками щодо використання лісів у сфері використання бумаги.

На превеликий жаль, динаміка технологічного та економічного прогресу 20-го сторіччя, негативно отзеркалилася на цьому безцінному надбанні нашого людства. Глобальна вирубка лісів, подібно вибухам ядерної бомби, почала тіснити і знищувати цей природний потенціал. Станом на початок 21-го століття вирубка лісів продовжилася загрозливими темпами і проблема їх збереження вийшла на невідкладний міжнародний рівень, вимагаючи якнайшвидшого прийняття належних заходів і ефективних практичних рішень.

Ця проблема вже була піднята міжнародним співтовариством ще на початку 70-х років минулого сторіччя. Окреслені тоді тенденції широкомасштабної вирубки лісів вже змусили відверто заявити про проблему і це сталося на шістнадцятій сесії Конференції Продовольчої і сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй, що відбулася в листопаді 1971-го року. Тоді держави-члени цієї організації висловилися на підтримку проведення щорічної акції „Всесвітнього дня лісового господарства”, яку погодилися проводити 21-го березня. Неодноразово звертаючись до проблем збереження лісових масивів по всій планеті, на рівні ООН, 21-го грудня 2012-го року, резолюцією Генеральної Асамблеї №A/RES/67/200, був заснований Міжнародний день лісів. Повторимося: ліси є загальним надбанням людства. Вони являють собою найбільш біологічно різноманітну екологічну систему всієї суші, в якій мешкає і росте більше половини всіх наземних видів тварин, комах і різноманітних рослин.

Дуже доречним є розрахунок студентів Університету Лестера, в якому автори порахували скільки необхідно використовувати дерев для виробництва 136 мільярдів листів паперу. Вони з'ясували, що в середньому з одного промислового дерева - береза, дуб, ялина - можна отримати 17 пачок паперу по 500 аркушів кожна. Іншими словами, для 136 мільярдів паперових сторінок буде потрібно приблизно 16 мільйонів дерев. Це число в три рази більше кількості всіх дерев, що ростуть в Нью-Йорку. Щільність тропічних лісів в Амазонці становить 70909 дерев на квадратний кілометр, так що для друку англомовної Вікіпедії буде потрібно приблизно 12% дерев з кожного квадратного кілометра. Для друку всього інтернету буде потрібно спиляти 8011765 дерев, що становить близько 113 км2 всій площі тропічних лісів Амазонки.

Жахливі показники, чи не так? Ліси - це невід'ємний дар, який подарувала нам Земля. Ми зобов'язані берегти цей дар, очищати його від сміття, яке ми залишаємо, а також маємо протистояти вирубуванню і знищенню нашого бесцінного дару!

ЕкоКлуб закликає берегти природні ресурси,а також бути уважним та обережним щодо їх використання!

21.03.2019
462866
1268
остання редакція 20.06.2019
462866