logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Всеукраїнська науково-практична конференція «Безпека соціально-економічних процесів у кіберпросторі»

Загальна інформація

На базі Київського національного торговельно-економічного університету 27 березня 2019 року відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Безпека соціально-економічних процесів у кіберпросторі».

Організаторами конференції виступили: Міністерство освіти і науки України, Департамент кіберполіції Національної поліції України, Київський національний торговельно-економічний університет, Майкрософт Україна та Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича.

Для забезпечення конструктивного діалогу з компетентного вирішення проблем безпеки соціально-економічних процесів у кіберпросторі  до обговорення були запрошені представники державних установ, професійних, громадських організацій у галузі кібербезпеки, представники закладів вищої освіти, провідні вчені та практики кібербезпеки.

Роботу конференції урочисто відкрив ректор Київського національного торговельно-економічного університету, доктор економічних наук, професор, академік НАПН України, заслужений діяч науки і техніки України Анатолій Антонович Мазаракі, який підкреслив виняткове значення обговорення питань безпеки соціально-економічних процесів у кіберпросторі, зазначив, що університет долучився до підготовки фахівців з кібербезпеки і напередодні конференції  відкрив лабораторію кібербезпеки, а також  побажав плідної роботи учасникам конференції.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся начальник Департаменту кіберполіції Національної поліції  України, генерал поліції третього рангу, кандидат юридичних наук, доцент кафедри програмної інженерії та кібербезпеки Київського національного торговельно-економічного університету Демедюк Сергій Васильович.  У своїй доповіді він підкреслив важливість налагодження  освітнього процесу  з кібербезпеки  в усіх закладах освіти, починаючи  з середньої школи.

Учасників конференції зацікавила доповідь державного експерта Директорату вищої освіти і освіти дорослих Носока Віталія, який привітав присутніх від імені Міністра освіти і науки України  Л. Гриневіч і розповів про глобальні тренди, вітчизняні тенденції і прогнози в галузі кібербезпеки.

Конференція відбулася у форматі пленарного та секційних засідань.

Модератор пленарного засідання перший проректор КНТЕУ, доктор технічних наук, професор Притульська Наталія Володимирівна запросила  учасників на «свято інтелекту» і  закликала до плідної співпраці, активного діалогу.

З тематичними доповідями виступили:

  • доктор технічних наук, професор кафедри безпеки інформаційних технологій Національного авіаційного університету, академік Транспортної академії  Хорошко Володимир Олексійович «Сучасна протидія тероризму в кіберпросторі»;
  •  доктор фізико-математичних наук, професор, завідувач кафедри програмного забезпечення комп’ютерних систем Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича Остапов Сергій Едуардович «Квантовий комп’ютинг та сучасна криптографія»;
  •  доктор економічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України, ректор КНТЕУ Мазаракі Анатолій Антонович разом з доктором економічних наук, професором кафедри фінансів Київського національного торговельно-економічного університету Волосович Світланою Василівною «Безпека екосистеми фінансових технологій»;
  •  незалежний експерт з кіберзахисту, дійсний член Української академії кібербезпеки, CОO компанії "ROMAD UKRAINE LLC" Козаченко Ігор Миколайович  «Технологічні рішення у сфері кіберзахисту в умовах пост-антивірусного світу»;
  •  перший заступник голови громадської спілки «КіберКовчег» Гайдук Олег Васильович «Кіберпростір як майданчик та інструмент впливу на соціально-економічні процеси».

У рамках конференції відбулось професійне спілкування у форматі дискусійних платформ за такими напрямами:

  1. Кібербезпека в Україні: основні напрямки забезпечення.
  2. Інформаційні технології забезпечення боротьби з кіберзлочинністю.
  3. Кіберзахист на підприємстві: реалізація принципів.
  4. Криптографічні методи захисту інформації.

У конференції взяли участь представники із  24  установ, організацій та навчальних закладів.

27.03.2019
42265
2520
остання редакція 04.04.2019
42265