logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Представники КНТЕУ пройшли навчанняИ в рамках проекту «Громадська школа дієвих практик ЄС (CISEP)», м. Берлін

Загальна інформація

Представники Київського національного торговельно-економічного університету: професор та аспірант кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Мотузка Юлія Миколаївна і Кошельник Анна Володимирівна, доцент кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права Микитенко Людмила Андріївна протягом 25-30 березня 2019 року пройшли навчання на тему: «Захист прав споживачів та безпечність харчових продуктів в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС».

Навчання проходило в м. Берлін в рамках проекту «Громадська школа дієвих практик ЄС (CISEP)», що була впроваджена в Україні Інститутом Європейської Політики у 2018/19 роках за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Під час візиту було відвідано 11 організацій, діяльність яких пов’язана із захистом прав споживачів та безпечністю і якістю харчових продуктів, а саме: Інститут Європейської політики; Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини; Федерація німецьких споживчих організацій; Клініка споживчого права Гумбольдта; Інститут споживчої політики ConPolicy; Консультативна рада з питань споживачів (SVRV); Фундація Warentest; Арбітражний орган для громадського транспорту SÖP; Споживчий центр Берліну; Федеральне управління захисту прав споживачів та безпеки харчових продуктів; Німецький федеральний інститут оцінки ризиків (BfR).

Навчання було зосереджено на таких темах:

  1. Споживча політика: політика та законотворчість у сфері захисту прав споживачів; впровадження вимог ЄС; адвокатування прав споживачів; управління ризиками.
  2. Інформація для споживачів: освіта споживачів; консультації для споживачів; тестування продуктів і прозорість ринку.
  3. Безпека споживачів: ринковий нагляд за споживчим ринком; контроль та безпечність харчових продуктів; захист здоров'я споживачів: оцінка ризиків та інформування про ризики.

Завдяки навчальному візиту напрацьовано шляхи подальшого використання отриманих знань в освітній і науковій діяльності, проведено заходи з популяризації діяльності Всеукраїнського руху «Молодь за права споживачів», Консумерського фестивалю, налагоджено професійну  співпрацю з інституціями Німеччини у сфері захисту прав споживачів, безпечності та якості харчових продуктів.

30.03.2019
42265
1478
остання редакція 03.04.2019
42265