logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Екскурсія до Верховної Ради України

Загальна інформація

Студенти 2 курсу 10 групи факультету економіки, менеджменту та психології Київського національного торговельно-економічного університету під керівництвом доцента кафедри публічного управління та адміністрування Ільїної Анастасії Олександрівни 15 квітня 2019 року відвідали законодавчий орган державної влади країни – Верховну Раду України.

Екскурсія проводилась у будинку Верховної Ради України в рамках вивчення дисципліни «Державне управління та місцеве самоврядування».

Під час екскурсії студенти почули про історію будівництва будівлі Верховної Ради України, зокрема про те, що проект будівництва було започатковано головним архітектором міста Києва Володимиром Заболотним.

Крім того, студенти мали унікальну нагоду ознайомитись з історією української державності та еволюцією парламентаризму, побачити експозицію «Прапор України» після капітального ремонту та реставрації, яка розташована на сходах між першим та другим поверхом парламентських кулуарів, картину «Державотворення» (художник – Олексій Кулаков), прозорий вітраж з написом: «Так, у цій скриньці знаходиться саме той прапор, який розпростерся залою Верховної Ради України саме тієї доленосної ночі, коли над нашою країною пролунав Державний Гімн України» (1996 р.).

Також студенти побували у сесійній залі Верховної Ради України на другому поверсі, ознайомившись з її технічною архітектурою та структурою розташування: партеру з секторною системою розміщення місць, який займають народні депутати України (як ті, що входять до певної фракції, так і позафракційні); столу президії з місцями, призначеними для Голови Верховної Ради України та двох його заступників; ложі народних депутатів України, Президента України, уряду, гостьової ложі; трибуни для доповідача; балкону з ложами дипломатичного корпусу та преси й місцями для гостей.

Під час екскурсії студенти активно цікавились темою, ставлячи запитання екскурсоводу, дехто виявив бажання бути присутнім під час пленарного засідання Верховної Ради України.

Студенти були вражені екскурсією, яка не лише мала для них пізнавальне значення, але й стала стимулом виховання духу національної самосвідомості та патріотизму.

15.04.2019
42265
528
остання редакція 18.04.2019
Vega