logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Студенти КНТЕУ на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Модель ООН «FORTUNA’MUN’19»

Загальна інформація

Студенти факультету міжнародної торгівлі та права Київського національного торговельно-економічного університету (КНТЕУ) взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Модель ООН «FORTUNA’MUN’19», що відбувалась у НВК №183 «Фортуна» в м. Києві 13-14 квітня 2019 року.

Учасниками стали учні різних навчальних закладів Києва, студенти коледжів та вищих навчальних закладів міста.

Команда ФМТП мала відстоювати позицію 7-ми країн: Німеччини, Угорщини, Нової Зелендії, Норвегії, Канади, Камеруну та Туреччини.

Робота моделювалася на прикладі 5-ьох комітетів та структурних підрозділів ООН (Рада Безпеки, Економічна та Соціальна Рада); НАТО; Африканський Союз; Дитячий фонд ООН (UNICEF). 

У моделюванні роботи НАТО взяли участь Євген Сіраченко ФМТП 2-6аб та Клепініна Вероніка ФМТП 1-16. Тема комітету: «Стримання російської агресії на території Східної Європи та Північно-Балтійського регіону». 

Делегати Економічної та Соціальної Ради ООН (Павло Горбачов ФМТП 1-2аб, Стецюк Євген ФМТП 2-2) виступили з темою: «Розробка міжнародної стратегії з запобігання безробіття внаслідок інтеграції високих технологій в економічні процеси».

У Дитячому фонді ООН питанням участі дітей в ухваленні суспільних рішень займалися Лисенко В’ячеслав ФМТП 3-12 та Сємка Ростислав ФМТП 2-5аб.

У Раді Безпеки ООН до роботи екстреного засідання з питань світової безпеки та вирішення питань Російської агресії долучився Очкін Дмитро ФМТП 1-8. 

Серед гостей заходу були:

Павло Шеремета – український економіст і менеджер; екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України (2014), екс-президент Київської школи економіки, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи, засновник та директор Школи управління УКУ. 

Також цікавим спілкуванням відзначився Давід Сакварелідзе – українсько-грузинський юрист і політик, який працював заступником Генерального прокурора України (2015-2016) і Головного прокурора Грузії (2008-2012) та очолював прокуратуру Одеської області і столиці Грузії - Тбілісі. 

Студенти також поспілкувалися з Іриною Сєровою – провідним політичним консультантом України і PR-консультантом бізнесменів зі списку Forbes. 

Ірина має досвід роботи з багатьма міжнародними організаціями, зокрема ООН. Брала участь у понад 15-ти передвиборчих кампаніях, серед яких вибори місцевих органів влади, Верховної Ради, Європарламенту і Президента України. 

Кожен зі студентів КНТЕУ показав високий рівень та достойно захистив позицію своєї країни. Варто відзначити, що для більшості членів команди, це була не перша масштабна Модель ООН, тому вони здобули новий надзвичайно важливий досвід та отримали незабутні враження й емоції.  

Студенти були відзначені головами комітетів за володіння темою, конструктив, чіткість висловлювань та особливу активність і впевненість.

Збірна команда університету отримала дипломи за успішну роботу та вагомий внесок у розвиток моделістського руху в Україні.

Модель ООН є інструментом всебічного розвитку молодого покоління, тому пишаємося нашими студентами та бажаємо подальших успіхів і перемог!

14.04.2019
42265
880
остання редакція 24.04.2019
Vega