logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Круглий стіл: «Підготовка кадрів для туристичного, готельного та ресторанного бізнесу: консолідація зусиль»

Загальна інформація

У рамках реалізації програми стратегічного партнерства та розвитку співпраці закладів вищої освіти з бізнесом 21 червня 2019 року факультетом ресторанно-готельного та туристичного бізнесу КНТЕУ спільно із Всеукраїнським об’єднанням організацій роботодавців «Всеукраїнська Федерація роботодавців у сфері туризму України» було організовано та проведено круглий стіл «Підготовка кадрів для туристичного, готельного та ресторанного бізнесу: консолідація зусиль».

У роботі круглого столу взяли участь представники більш ніж 10 різних організацій, установ та їх об’єднань, зокрема, Тетяна Тимошенко  (Всеукраїнська Федерація роботодавців у сфері туризму України), Наталія Якіменко (Заступник голови правління ГС «Вівчарство та козівництво України», крафтове виробництво), Крістіна Ковель, Сергій Федотів («Вишигора», мережа ресторанів), Юлія Сало («Сало Тревел Україна»), Віталій Федорченко («Welcome Network»), Дмитро Комаренко (кафе «Тарілка»), Денис Ларін (SELFISN club), Людмила Гулол (ГС «Духовно-моральна цивілізація»), Вікторія Дробот (компанія кейтерингу «YES»).

Притульська Наталія Володимирівна, перший проректор з науково-педагогічної роботи, доктор технічних наук, професор, привітала учасників круглого столу, подякувала за їх зацікавленість визначеною проблематикою, звернула увагу на роль стандартів як фактору забезпечення європейського рівня прав споживачів на якість та безпечність послуг.

В роботі круглого столу взяли участь Мельниченко Світлана Володимирівна, д.е.н., проф. проректор з наукової роботи, Ведмідь Надія Іванівна д.е.н., проф. декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, завідувачі випускових кафедр: Ткаченко Т.І., д.е.н., проф., завідувач кафедри туризму та рекреації, Бойко М.Г., д.е.н., проф., зав.кафедри готельно-ресторанного бізнесу, Кравченко М.Ф., д.т.н., проф., зав. кафедри технології та організації ресторанного господарства, викладачі факультету.

Мельниченко Світлана Володимирівна проректор з наукової роботи,   доктор економічних наук, професор, окреслила сучасний стан стандартизації у сфері туристичного, готельного та ресторанного бізнесу, актуальність впровадження стандартів у діяльність суб’єктів господарювання.

Голова ради Всеукраїнської Федерації роботодавців у сфері туризму України Тетяна Тимошенко присвятила свій виступ розкриттю проблеми підготовки кадрів для туристичного, готельного та ресторанного бізнесу та запропонувала ефективні комунікативні інструменти з метою налагодження майбутньої тісної співпраці та координації зусиль закладів освіти з бізнесом.

Доктор економічних наук, професор, декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу Ведмідь Надія Іванівна окреслила концепції підготовки фахівців сфери гостинності за дуальною формою здобуття освіти, проаналізувала міжнародний досвід – швейцарську та німецьку модель підготовки фахівців, запропонувала етапи реалізації концепції підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти в КНТЕУ.

Доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри туризму та рекреації Ткаченко Тетяна Іванівна присвятила свій виступ актуалізації питань  розроблення та впровадження професійних стандартів в сфері туризму, проблемам та напрямам їх вирішення шляхом об’єднання зусиль з роботодавцями.

Доктор економічних наук, професор кафедри туризму та рекреації Наталія Роскладка, вчений секретар ТК 118, оголосила про досягненні результати та існуючі труднощі у роботі Технічного комітету зі стандартизації ТК118 «Послуги торгівлі, ресторанного господарства, туристичні та виставкові».

Директор  SELFISN club Денис Ларін захопив аудиторію виступом про розвиток професійних компетенцій фахівців готельно-ресторанного бізнесу які мають бажання успішно професійно розвиватися та здійснити кар’єру у ресторанному бізнесі, наголосив на зацікавленості підприємства у співпраці з КНТЕУ, а також формування ключових компетенцій випускників університету.

Заступник голови правління ГС «Вівчарство та козівництво України» Наталія Якіменко акцентувала увагу на пошуку сучасними роботодавцями працівників, які володіють професійними компетенціями, уміють їх застосовувати незалежно від сфери бізнесу, мають бажання навчатися та змінюватися.

Учасниками круглого столу було ухвалено рішення щодо необхідності зміцнення співпраці закладів вищої освіти та діючих в Україні підприємств та установ сфери туристичного та готельно-ресторанного бізнесу у процесі розробки освітньо-професійних та навчальних програм, програм проходження виробничих практик, що дозволять підвищити якість підготовки випускників університету.

Щиро дякуємо всім учасникам круглого столу за цікаві виступи та участь у дискусії і бажаємо подальшої плідної співпраці в напрямі поєднання науки та практики!

21.06.2019
43220
2129
остання редакція 24.06.2019
433884