logo
Кафедра цифрової економіки та системного аналізу
Кафедра цифрової економіки та системного аналізу
logo
Кафедра цифрової економіки та системного аналізу
img

Круглий стіл «УКРАЇНСЬКІ СТАРТАПИ, ЩО СТАЛИ НАДБАННЯМ ІНШИХ ДЕРЖАВ»

цифрової економіки та системного аналізу

13 вересня 2019 р. науковий клуб кафедри цифрової економіки та системного аналізу «SapLab» організував Круглий стіл на важливу для сьогодення тематику розвитку українських бізнес-проектів.

Із швидким розвитком глобалізації та комунікації молодь має можливість просувати свої геніальні ідеї. Однак, прикрим фактом є те, що більшість інвесторів усе ж таки є закордонними,  оскільки український бізнес поки що не готовий ризикувати.

Модератором Круглого столу виступила студентка групи ФОАІС 3-1 Альона Новик.

Владислав Лопуга (група ФОАІС 3-9) розповів про критерії успішного стартапу і спробував виявити загальну формулу досягнень та провалів у їх реалізації. Ідея, інвестиції, команда чи бізнес-план – це дуже важливо, проте ключову роль, на його думку, відіграє час і власне актуальність виходу продукту на ринок.

Про новий додаток для покращення продажів розповіла Анастасія Мельник (група ФОАІС 2-1). Платформа People.ai допомагає працівникам у сфері продажів виконати проект швидше, оскільки штучний інтелект аналізує слабкі місця та радить, як їх краще подолати. Стартап був створений українськими розробниками на чолі з Олегом Рогінським, проте інвестування отримує із-за кордону.

Ще одним досягненням українських розробників став кулон Senstone, який виконує функцію райтера. Він записує сказані людиною речення та переводить їх у текстовий формат. Такий прилад зручний у першу чергу для письменників та лікарів, а також для інших ділових людей, які мають справу з великим обсягом інформації. Розробником кулону є Назар Федорчук і цей стартап також процвітає за рахунок іноземних інвесторів. Інформацію про стартап Senstone для нас відкрила Олександра Шаяхметова (група ФОАІС 2-1).

Мабуть, мало хто не чув про чудовий додаток Grammarly, що допомагає граматично та синтаксично правильно писати листи англійською мовою. Проте мало хто знає, що додаток з’явився на світ завдяки українським розробникам, про що і розповіла Анастасія Ярмоленко (група ФОАІС 2-1).

Наприкінці зустрічі студенти зробили висновок, що необхідною умовою генерації креативних ідей є вихід із зони комфорту.

На заході був присутній доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри цифрової економіки та системного аналізу Роскладка Андрій Анатолійович. Професор зауважив, що важливо організовувати подібні івенти серед студентів та викладачів, щоб підтримувати живе спілкування в епоху цифрових технологій.

22.09.2019
42718
729
остання редакція 14.01.2020
42718