logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Полемічна зустріч наукового клубу «Фенікс»: значення релігії у світовій історії та сучасному суспільстві

Загальна інформація

Час для обговорення нового актуального і дискусійного питання. Цього разу членами наукового клубу «Фенікс», що функціонує на базі кафедри філософських та соціальних наук, була обрана присвячена релігії тема.

Зі вступним словом до усіх слухачів та присутніх звернувся очільник організації, студент факультету обліку, аудиту та інформаційних систем Лопуга Владислав. Він акцентував на поляризованій структурі поняття «релігія», це «медаль з двома різними сторонами, з одного боку – це сакральне джерело надії, почуття безпеки, моральної наснаги, проте з іншого – релігія є інструментом для маніпуляцій та прихованим за священними намірами методом досягнення далеко не святих, егоцентричних цілей».

З доповіддю «Чи потрібна релігія сучасному світові і її роль у секуляризованому суспільстві» виступив студент факультету торгівлі та маркетингу Хворов Ілля, дійшовши висновку, що релігія є необхідною для нас, а її головними ролями є мотивація людства до нових звершень та наділення надією на благо завтрашнього дня.

До присутніх із важливим мессиджем звернувся і запрошений до дискусії гість – студент Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого Пономаренко Олександр на тему «Повсякденна віра або релігія, яку ми не помічаємо». Один з основних висновків був таким: «Усі люди віруючі. Не важливо, чи називаєш ти об'єкт віри Богом. Важливо те, що ти віриш в ідею, яку ставиш вище за людей. Тож залишається єдине питання - навіщо тобі саме ця ідея?».

Закінчився захід гарячою полемікою, у якій, за винятком доповідачів, особливо активними були Мельниченко Дмитро, Осипов Єгор, Крутій В’ячеслав, Лисенко Віола та Харченко Володимир, адже завдяки вищезгаданим виступам з’явилась змістовна платформа для обговорень, які тривали майже 3 години. І цього разу відповідей було не менше, аніж самих питань. Така вона – філософія – ключ до розгадки усіх таємниць!

18.10.2019
42265
572
остання редакція 23.10.2019
Vega