logo
Кафедра обліку та оподаткування
Кафедра обліку та оподаткування
logo
Кафедра обліку та оподаткування
img

2020-2021 н.р.

обліку та оподаткування

Професор кафедри обліку та оподаткування Київського національного торговельно-економічного університету Король Світлана Яківна після успішного навчання та складання тестів набула статус сертифікованого викладача Академії MASTER-рішень.

Кафедра обліку та оподаткування Київського національного торговельно-економічного університету отримала статус «Сертифікований центр Академії MASTER-рішень» та володіє правом проведення навчання користувачів комп'ютерних програм програмної платформи MASTER за власними навчальними програмами.   Сертифікати надані ТОВ «МАСТЕР:СТРІМ».

  Вивчення програмного продукту «MASTER:Бухгалтерія» передбачено програмою дисципліни «Інформаційні системи та технології в обліку». Студенти спеціалізації «Облік та оподаткування» можуть отримати практичні навички роботи з даною програмою при виконанні завдань для самостійної роботи під керівництвом викладачів кафедри.

Відповідно до договору про співробітництво між кафедрою обліку та оподаткування Київського національного торговельно-економічного університету та компанією ТОВ «МАСТЕР:СТРІМ» студенти мають доступ до хмарного комплекту MASTER:Бухгалтерія.


Студенти кафедри обліку та оподаткування Коломієць Діана  (ФФО 4 курс, 11 група, освітній ступінь «бакалавр») та Гнасько Олена (ФФО 3 курс, 6 група, освітній ступінь «бакалавр»), отримали диплом ІІ ступеня за результатами фінального III етапу Міжнародного студентського професійного творчого конкурсу з бухгалтерського обліку, оподаткування, аналізу та аудиту, який відбувся 27-28 травня 2021 року на базі Державного університету «Одеська політехніка».
Представлено наукову роботу на тему «Business Valuation: International Experience And Practice» (науковий керівник: к.е.н., доцент Августова О.О.).
У конкурсі брали участь 76 студентів з 28 вітчизняних та 5 іноземних закладів вищої освіти, які представили 56 робіт. Робоча мова конкурсу - англійська.
Щиро вітаємо переможниць Конкурсу та їх наукового керівника і бажаємо подальших наукових досягнень!

                                                            


До дня науки 14-15 травня 2021 року Кафедра обліку та оподаткування виступила співорганізатором ІХ Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми розвитку обліку, аналізу, контролю і оподаткування у контексті Європейської інтеграції та сучасних викликів глобалізації» (м.Львів) разом з профільними кафедрами

У роботі конференції прийняли участь 205 вчених і провідних фахівців у галузі економіки, бухгалтерського обліку, контролю, економічного аналізу, аудиту, фінансової звітності, оподаткування та управління.

Основною метою конференції було обговорення загроз, викликів та перспектив розвитку спеціальності 071 «Облік і оподаткування» всіх освітніх ступенів, адаптивні зміни бухгалтерської професії, обмін досвідом наукових досліджень, пошук рішень актуальних проблем, пов’язаних із удосконаленням і розвитком обліку, аналізу, контролю та оподаткування в умовах світових інтеграційних процесів.


На базі Національного університету «Чернігівська політехніка» 25 березня 2021 року відбувся Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності «Облік і оподаткування» у форматі онлайн-відеозв’язку. На конкурс було подано 130 робіт.

Вітаємо Студентку спеціальності «Облік і оподаткування» Слободяник А.О. із отриманням грамоти за творчий підхід до вирішення актуальних проблем обліку оподаткування аналізу та аудиту.


За сумлінну працю та з нагоди ювілею к.е.н., доцент Ромашко Ольга Миколаївна відзначена Почесною грамотою КНТЕУ.
Колектив кафедри обліку та оподаткування щиро вітає Ольгу Миколаївну та бажає міцного здоров’я, творчого натхнення та життєвої наснаги!

Висловлюємо вдячність постійним партнерам кафедри обліку та оподаткування - міжнародній компаній Ernst & Young в Україні (EY) за підтримку, обмін професійними знаннями та активну участь у навчальному та науковому житті університету.  
Пишаємося співпрацею з Вами!

27 квітня 2021 року партнерами кафедри обліку та оподаткування міжнародною компанією «Ernst & Young» проведено онлайн-лекцію «Аутсорсинг бухгалтерських послуг».

Спікери – старші спеціалісти EY Ukraine Іван Іонішин та Наталія Плясун (випускниця кафедри обліку та оподаткування КНТЕУ).

На вебінарі виступила зі вступним словом завідувач кафедри обліку та оподаткування д.е.н., проф. Фоміна О.В.Онлайн-зустріч відвідали представники факультету фінансів та обліку, викладачі кафедри обліку та оподаткування, студенти КНТЕУ.

На онлайн-лекції розглянуто питання особливостей надання аутсорсингових послуг консалтинговими компаніями. Представники міжнародної компанії «Ernst & Young» наголосили на високому рівні підготовки студентів спеціальності «Облік і оподаткування» КНТЕУ та запросили їх до працевлаштування


Навчально-науковий центр бізнес-симуляції КНТЕУ, активно використовує можливості для підвищення digital -компетентностей своїх викладачів та студентів.

Так, 21 квітня 2021 року, близько 80 здобувачів вищої освіти за спеціальностями «Економіка» та «Облік і оподаткування» взяли участь у майстер-класі «Можливості підсистеми Бюджетування  у прикладному рішенні BAS ERP для підприємства торгівлі».

 Майстер-клас проводила випускниця КНТЕУ, а нині викладач Центру сертифікованого навчання «Проком» Знамеровська Анастасія.

 Метою майстер-класу була демонстрація можливості підсистеми Бюджетування та планування в конфігурації «BAS ERP», а саме  ознайомлення з концепцією бюджетного планування в типовому рішенні: механізми, принципи та нормативно-довідкова інформація (НДІ) підсистеми бюджетування, аналітика бюджетування, статті бюджетів, показники бюджетів та конструктор звітних форм.

Вітаємо з отриманням сертифікатів студентів спеціальності 071 Облік і оподаткування Василенка І., Войченко Б., Клименка М., Клочко А., Лісову А., Мандриш А., Маркевича І., Пахоленко М. (із найвищим балом), Третяка А., якими успішно пройдено гру CIMA Business Game. Долучайтесь до цікавого проекту

Про серйозні речі простими словами! 01 березня 2021 року кафедрою обліку та оподаткування разом із фахівцями ФПБАУ проведено професійний екскурс «З любов’ю до професії бухгалтера: Best practice sharing».

Спікерами онлайн-зустрічі виступили:

Сергій РОГОЗНИЙ, аудитор, консультант із МСФЗ, член ради та керівник комітету з фінансів та бюджету ФПБАУ, директор ТОВ «МІК «СТАРТ», співавтор книги «МСФЗ: короткий курс для практиків», автор численних публікацій із проблематики застосування МСФЗ;
Сергій ПОЛІЩУК, аудитор, консультант з оподаткування, член ради та керівник комітету ФПБАУ з членства та етики, керівник клубу сучасного бухгалтера «PRO-Облік» ФПБАУ, директор аудиторської фірми «Наша Бухгалтерія».

Детальніше...



11 лютого 2021 року викладачі кафедри обліку та оподаткування взяли участь IV Всеукраїнській науково-практичній онлайн-конференції "Нові інформаційні технології управління бізнесом", присвяченій питанням використання програмних продуктів та технологій систем автоматизації бізнесу.
З метою виконання працівниками освіти Постанови КМУ № 800 від 21.08.2019 року "Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників", кожен слухач отримав іменні свідоцтва учасника, видані організатором конференції – Спілкою Автоматизаторів Бізнесу.

                                                                          


17 грудня 2020 року відбувся публічний захист випускних кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «магістр» в Інституті Вищої кваліфікації КНТЕУ, на якому представлено інноваційні авторські розробки з питань обліку та оподаткування вітчизняних підприємств.

Екзаменаційна комісія під керівництвом Фоміної Олени Володимирівни, завідувача кафедри обліку та оподаткування, доктора економічних наук, наголосила на актуальності та практичній цінності наукових досліджень слухачів.

Вітаємо випускників Інституту Вищої кваліфікації КНТЕУ спеціальності «Облік та податковий консалтинг» та бажаємо творчих сплесків і кар’єрних успіхів!


08-09 грудня 2020 року на кафедрі обліку та оподаткування відбулися успішні захисти випускних кваліфікаційних робіт студентів-магістрів денної форми навчання зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування» за двома спеціалізаціями:

• «Облік і оподаткування в міжнародному бізнесі» (голова комісії – Голобчук Н.В., головний бухгалтер ТОВ «ТМ Садовий центр «ДаЛаС»);

• «Облік і податковий консалтинг» (голова комісії – Зима Ю.П., к.е.н., доцент, керівник відділу обліку групи компаній «Розумники Холдинг»).

Ми щиро вітаємо наших випускників і бажаємо їм втілити отриманні знання й практичні навички в своїй професійній діяльності, нарощувати і примножувати свій потенціал, досягати нових цілей! Ми пишаємося Вами й бажаємо Вам подальших успіхів!


16-19 листопада 2020 року викладачі кафедри обліку та оподаткування прийняли участь у глобальному саміті «Бухгалтер, що передбачає: глобальні тенденції, які трансформують навчання та розвиток», організований IFAC (Міжнародною федерацією бухгалтерів). На багатопрофільному інтерактивному заході спікерами розглянуто три ключові фактори, які можуть змінити професію бухгалтера: технології, навколишнє середовище та суспільство. Саміт організовано з метою обговорення необхідності навчання фахівців для управління професією бухгалтера через сучасні виклики, зосереджуючись на майбутньому.

                      


13 листопада 2020 р. 34 студенти 8, 9 і 11 груп 4 курсу ФФО, які здобувають освіту за спеціальністю 071 "Облік і оподаткування" спеціалізацією "Облік і оподаткування", успішно склали Національний тест на загальну цифрову грамотність.  Завдання тесту систематизовані за сферами знань європейської рамки цифрових компетентностей для громадян DigComp 2.1, адаптованої українськими експертами.
Отримані студентами сертифікати підтверджують їх знання і навички з таких питань: Основи комп'ютерної грамотності, Інформаційна грамотність, уміння працювати з даними, Створення цифрового контенту, Комунікація та взаємодія у цифровому суспільстві, Безпека в цифровому середовищі та Розв'язання проблем у цифровому середовищі та навчання впродовж життя.

Кафедрою обліку та оподаткування Київського національного торговельно-економічного університету 4 листопада 2020 року традиційно проведено круглий стіл, присвячений питанням обліку та оподаткування в умовах міжнародної економічної інтеграції.

Із вступним словом на круглому столі виступили Мельниченко С.В., д.е.н., проф., проректор з наукової роботи, Канєва Т.В., к.е.н., доц., декан факультету фінансів та обліку, Фоміна О.В., д.е.н., проф., завідувач кафедри обліку та оподаткування.

 У роботі заходу брали участь Дяденко М.С., консультант у сфері бухгалтерського обліку та оподаткування, Дзюба Л.О., старший бухгалтер ТОВ «Бейкер Тіллі Україна Бухгалтерські послуги», молодші бакалаври, бакалаври, магістри, аспіранти спеціальності 071 «Облік та оподаткування» та студенти Торговельно-економічного коледжу КНТЕУ, викладачі кафедри та ТЕК КНТЕУ.

Розглянуті актуальні питання викликали зацікавленість та дискусію у присутніх.  Студенти виступили зі словами вдячності за організацію круглого столу, на якому обговорено важливі питання, що сприятимуть становленню та професійному зростанню фахівців за спеціальністю «Облік та оподаткування».


В рамках співпраці з компанією ТОВ «Проком» 20 жовтня 2020 року кафедрою обліку та оподаткування проведено он-лайн майстер-клас з використанням прикладного рішення «BAS Бухгалтерія» для студентів 4 курсу ФФО спеціальності «Облік і оподаткування».
 

Майстер-клас присвячено темі «Облік торгівельної діяльності з використанням сучасного програмного забезпечення», розглянуто особливості відображення господарських операцій торгівельного підприємства в типовій конфігурації «BAS Бухгалтерія».
 

Висловлюємо подяку спікеру к.е.н., доценту, провідному викладачу ТОВ «Проком» Литвиненку Володимиру Сергійовичу за здобуті знання та досвід у сфері автоматизації облікових процедур підприємств торгівлі!



Із року в рік студенти кафедри обліку та оподаткування приймають активну участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт із спеціальності 071 «Облік і оподаткування».

Вітаємо переможців за перемогу у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт із спеціальності 071 «Облік і оподаткування» у 2019/2020 навчальному році Ковальову Анастасію (нагороджена дипломом другого ступеня) та Польовик Євгенію (нагороджена дипломом третього ступеня).
Бажаємо успіхів у Вашій науковій роботі та творчих всплесків! 

                                                       


За сприянням Центру розвитку кар’єри, кафедри обліку та оподаткування 7 жовтня 2020 року відбувся онлайн-вебінар у ZOOM «Ведення бухгалтерського обліку та бюджетування в «Сільпо».

На вебінарі розглянуто питання електронного документообігу, автоматизації облікових процедур та особливостей сучасного програмного забезпечення для торговельних мереж.

Головний бухгалтер мережі «Сільпо» Тетяна Терещенко розповіла студентам, аспірантам та викладачам про роль обліку та бюджетування на підприємствах роздрібної торгівлі, структуру і завдання фінансової служби, про те, як взаємодіють пазли бухгалтерської системи: бюджетування, бухгалтерський облік і контролінг. Спікер на прикладі підприємства торгівлі охарактеризувала програму SAP та розповіла, як з нею працювати.

Цікавою була також інформація про те, як створюються бізнес-процеси в програмному забезпеченні та що являє собою технічне завдання на прикладі e-commerce.

На запитання студентки, чи є майбутнє у професії бухгалтера, спікер розповіла про інновації в бухгалтерії та який буде облік в майбутньому, вона детально зупинилась на тих компетентностях, які повинні набути здобувачі під час навчання.

Заступник директора з персоналу регіону «Центр» Юлія Євтушенко розповіла, що в мережі «Сільпо» наразі працює 147 студентів і 35 випускників КНТЕУ та запросила всіх охочих приєднуватись до великої команди професіоналів «Сільпо» (34 тисячі співробітників).

Щиро дякуємо мережі «Сільпо» за співпрацю та здобуті знання з практичних аспектів ведення обліку!


В межах співпраці кафедри обліку та оподаткування з партнерами СІМА та БДО студенти спеціальності облік і оподаткування 1 жовтня 2020р. взяли участь у вебінарі «CIMA. Прийняття управлінських рішень в умовах невизначенності».

За вагомий особистий внесок у підготовку кваліфікованих спеціалістів та плідну педагогічну діяльність Міністерство освіти і науки України нагородило к.е.н., доцента Аллу Павлівну Шаповалову нагрудним знаком "За наукові та освітні досягнення".
 

Колектив кафедри обліку та оподаткування щиро вітає Аллу Павлівну та бажає міцного здоров’я, нових здобутків, енергії та наснаги в повсякденній відповідальній роботі!


Неформальна освіта в дії.

Вітаємо студентів ОС «молодший бакалавр»  та ОС «бакалавр» спеціалізації «Облік і оподаткування»  з успішним завершенням курсу з користування комп’ютерною програмою M.E.Doc

КНТЕУ розширює  твої можливості.

02.09.2020
42708
878
остання редакція 05.09.2021
42708