logo
Кафедра сучасних європейських мов
Кафедра сучасних європейських мов
logo
Кафедра сучасних європейських мов
img

Науково-педагогічне стажування у Венеціанському університеті Ка’ Фоскарі

сучасних європейських мов

Протягом 24 серпня – 2 жовтня 2020 року старші викладачі кафедри сучасних європейських мов  КНТЕУ, доктор філософії з галузі "Гуманітарні науки. Філологія" Нипадимка Алла Сергіївна та кандидат педагогічних наук Шумейко Наталя Вікторівна пройшли дистанційне науково-педагогічне стажування на тему «ОРГАНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В ГАЛУЗІ ФІЛОЛОГІЧНИХ НАУК В УКРАЇНІ ТА КРАЇНАХ ЄС» у Венеціанському університеті Ка' Фоскарі (м. Венеція, Італія).

Протягом навчання Нипадимка А. С. та Шумейко Н. В. розглянули особливості застосування технологій дистанційного навчання в умовах карантину, проаналізували досвід найвідоміших європейських усних перекладачів-синхроністів як модель для заохочення студентів перекладацького відділення, звернули увагу на європейську методику викладання лінгвокультурології, методику CLIL та доцільність її використання під час дистанційного навчання студентів; ознайомились з досвідом Венеціанського університету Ка’Фоскарі, підкреслили важливість участі України у формуванні єдиного європейського освітнього простору.

На завершальному етапі стажування Нипадимка А. С. та Шумейко Н. В. взяли участь у семінарі-тренінгу та підготували доповідь “Іншомовна освіта в університетах України”, опубліковану в збірнику матеріалів науково-педагогічного стажування.

За результатами стажування отримано сертифікати (180 годин).

    

14.10.2020
42903
588
остання редакція 14.10.2020
42903