logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Студент КНТЕУ Олексій Новіков отримав титул "Найсильнішої людини планети"

Загальна інформація

Киянин Олексій Новіков посів перше місце на міжнародних змаганнях з силової атлетики "World Strongest Man 2020", що проходили 15 листопада 2020 року у Флориді, США. Олексій є рекордсменом України, володарем чотирьох титулів "Найсильніша людина України" та переможцем турніру "Arnold Amateur World Championship". Він став наймолодшим атлетом у світі, який здобув титул "Найсильнішої людини планети" у свої 24 роки.

Для України – це друга перемога за весь час існування турніру. Уперше українцеві вдалося перемогти на World Strongest Man у 2004 році: тоді чемпіоном став Василь Вірастюк.

Майже всі змагання світового "стронгмену" були скасовані через пандемію, але "World Strongest Man-2020" таки провели, хоч і перенесли на шість місяців. За титул учасники з усього світу змагались 5 днів поспіль. Спершу Олексій пройшов груповий етап змагань та увійшов у десятку найсильніших. В перший же день він встановив світовий рекорд, піднявши штангу вагою 537,5 кг. І вже безпосередньо у фіналі, який складався з шести випробувань, українець виявився найвитривалішим і набрав у підсумку 47 очок. Попри сильні болі в м’язах та постійне напруження Олексію вдалось вибороти титул у Тома Столтмана (Велика Британія) та Жана-Франсуа Карона (Канада), які посіли другу та третю сходинки на п’єдесталі. Свою перемогу український атлет присвятив дідусеві, який пішов із життя тиждень тому.

17 листопада український спортсмен повернувся до України. В Києві Олексія зустрічали рідні, друзі, одногрупники, команда КНТЕУ з перетягування канату «ATLANTS» та Василь Вірастюк. Зустріч була надзвичайно емоційною, радісною, наповненою гордістю та вдячністю.

Олексію, щиро вітаємо з перемогою! Пишаємось здобутками та внесками в український і світовий спорт. Бажаємо міцного здоров’я, незламної сили волі та нових вражаючих рекордів! Тільки найсильніша тілом і духом людина могла пройти це складне випробування та продемонструвати всьому світу на що вона здатна.

Бажаємо досягати поставлених цілей та завжди залишатись на вершині п’єдесталу!


1+1 про Перемогу:

Інші ЗМІ про цю подію:

ТСН
5 канал
Телеканал «Київ» (36:40 – 37:20)
Телеканал «Україна» (25:45 – 26:20)

16.11.2020
433884
6453
остання редакція 25.11.2020
433884