logo
Кафедра фізичної культури, спорту та реабілітації
Кафедра фізичної культури, спорту та реабілітації
logo
Кафедра фізичної культури, спорту та реабілітації
img

Легкоатлети КНТЕУ – переможці ХVI літньої Універсіади України з легкої атлетика серед ЗВО

фізичної культури, спорту та реабілітації

Довгоочікувані змагання для всіх студентів-легкоатлетів України – ХVI літня Універсіада України з легкої атлетика серед ЗВО, відбулися 29 – 30 травня 2021 року у місті Івано-Франківськ.

Наші студенти разом з тренерами – старшими викладачами кафедри фізичної культури щодня тренувалися  та старанно готувалися до цих змагань. Завдяки своїй працьовитості та наполегливості збірна команда КНТЕУ з легкої атлетики виборола п’ять медалей на  ХVI літній Універсіаді України, дві з них найвищого ґатунку – золоті, та три срібні нагороди.

Чемпіонкою Універсіади стала Вікторія Шкурко, випускниця ФФО, яка перемогла у змаганнях з бігу на 10000 м та повторила свій тріумф з бігу на витривалість на дистанції 5000 м, ставши дворазовою чемпіонкою Універсіади 2021 року.

Ярослава Ястреб, випускниця ФФО, завоювала срібну нагороду у змаганнях з бігу на 10000 м та срібну медаль – з бігу на 5000 м.

Необхідно зазначити, що змагання з бігу на 5000 м проходили під проливним дощем, який тривав протягом двох змагальних днів, і навіть це не стало на заваді нашим спортсменкам, яким не було рівних з бігу на витривалість.

У технічному (навіть екстремальному) виді змагань – стрибках з жердиною срібну нагороду виборов другокурсник ФІТ Нікіта Строгалєв з результатом 4 м 80 см.

Гарного результату досягла першокурсниця ФЕМП Дар’я Таран, яка виступила в фіналі змагань з бігу на 800 м та 400 м.

Вітаємо чемпіонів та призерів Всеукраїнської Універсіади серед студентів ЗВО з успішним виступом, а також наставників – заслуженого тренера України старшого викладача Віталія Миколайовича Приходька та старшого викладача Анастасію Олександрівну Ковальову. Бажаємо подальших перемог!

01.06.2021
42363
413
остання редакція 02.06.2021
42363