logo
Кафедра фінансового аналізу та аудиту
Кафедра фінансового аналізу та аудиту
logo
Кафедра фінансового аналізу та аудиту
img

Всеукраїнський круглий стіл "Праксеологія аналізу, форензіку та аудиту в економічній безпеці бізнесу"

фінансового аналізу та аудиту

22 червня 2021 року кафедрою фінансового аналізу  КНТЕУ разом із генеральними стейкголдерами- Рахунковою палатою, Аудиторською палатою України, Професійною організацією аудиторів, бухгалтерів та викладачів ОКД-  було організовано та проведено  Всеукраїнський круглий стіл  "Праксеологія аналізу, форензіку та аудиту в економічній безпеці бізнесу". В заході прийняли участь провідні науковці і практики з економічного аналізу, форензіку, аудиту та судової експертизи.

З вітальним словом до учасників круглого звернулась завідувач кафедри фінансового аналізу та аудиту, проф. Назарова К.О., яка наголосила на важливості наукових розробок для потреб практики в царині аналізу, форензіку та аудиту. Також привітала учасників заходу співорганізатор круглого столу  Редько К.О., к.е.н., доцент, член Ради Аудиторської палати України, член Гільдії професійних внутрішніх аудиторів України, член правління ГО "Професійна організація аудиторів, бухгалтерів та викладачів ОКД", яка наголосила на соціальній відповідальності сучасних аудиторів та аудиту, загалом, сертифікації та навчанні професійних аудиторів. Модератор заходу -  Міняйло В.П., доцент кафедри фінансового аналізу та аудиту.

У роботі круглого столу взяли участь представники державних органів контролю та аудиту, міжнародних та вітчизняних аудиторських компаній, великого та середнього бізнесу, закладів вищої освіти. З концептуальними доповідями виступили: Ходаковський В.В. (секретар Рахункової палати – керівник апарату); проф. Дрозд І.К. (Центр підвищення кваліфікації КНУ ім. Т. Шевченка); проф. Редько О.Ю. (Національний центр обліку і аудиту); Жукова О.В. (директор аудиторської фірми "Сайвена-Аудит"); Несходовський І.С. (очільник Інституту соціально-економічної трансформації);проф. Шевчук В.О. (Національна академія статистики, обліку та аудиту); проф. Бондар В.П. (керуючий партнер міжнародної аудиторської фірми "HLB Ukraine", член Ради Аудиторської палати України, Президент Спілки аудиторів України); проф. Шигун М.М. та проф. Остап'юк Н.А. (КНЕУ ім. В. Гетьмана); Іванков В.М. (керівник Науково-дослідної судово-експертної установи).

Доповіді провідних науковців і практиків викликали жваві наукові дискусії, низку актуальних запитань, на які доповідачі представили власні бачення та підходи. На окрему увагу заслуговує жваве обговорення концепції та програм антикорупційного аудиту, методичне та процедурне, спрямоване на виявлення шахрайських схем тощо. За результатами круглого столу була схвалена резолюція, спрямована на розвиток національної економіки. Учасники зійшлися в спільній думці- необхідності періодично проводити захід вказаного спрямування, з метою синергії теорії та практики економічного аналізу, форензіку та аудиту.

В обговоренні взяли участь  представники провідних аудиторських фірм: "Стандарт", "Сайвена-Аудит", "Грант Торнтон Легіс", "Альта- аудит", "Емерджекс Аутсорсінг", "Статус", "Актив – плюс", "Аудит ХАБ", "Максимум - Аудит", "Решерш Фінансьє", "Каупервуд", "Файненс лоу аудіт груп" та ін.

Дякуємо учасникам круглого столу за дружню атмосферу та плідну співпрацю,  а також запрошуємо до участі в наступних наукових заходах, спрямованих на розвиток професії, теорії та практики економічного аналізу, форензіку та аудиту!

22.06.2021
454201
322
остання редакція 28.06.2021
454201