logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відкриття нового гуртожитку КНТЕУ: європейські стандарти проживання

Загальна інформація

В символічну дату, 7 липня 2021 року відбулося довгоочікуване відкриття новозбудованого гуртожитку №7 Київського національного торговельно-економічного університету, що має назву Students Residential Complex «7 SPACE»!

Ректор КНТЕУ Анатолій Антонович Мазаракі на відкритті зазначив: «Всі ці роки наш університет зростав. Головним ресурсом, якого не вистачало, були місця в гуртожитках. Ми прагнули створити повноцінні умови: проживання, навчання, творчого розвитку». Він подякував всім за наполегливу працю: інженерній групі на чолі з Галиною Миколаївною Вовк, фінансовій групі на чолі з Наталією Михайлівною Анненковою, будівельникам: «Було важко, але ми все подолали і університет отримує новий імпульс для розвитку».

Серед гостей на заході був присутній голова Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Дмитро Геннадійович Ратніков, який у вітальному слові зазначив: «Я їздив по світу, був у багатьох кампусах різних університетів, і я щиро пишаюся сьогодні Україною, Києвом, Деснянським районом і Київським національним торговельно-економічним університетом, що такий проект став реальністю саме в Україні. Думаю, я не помилюсь, якщо скажу, що це найкращий гуртожиток в нашій країні».

Також, урочистий захід відвідав директор державного підприємства «Державний будівельний комбінат Управління справами Апарату Верховної Ради України» Юрій Валерійович Юрлов.

Гуртожиток №7 КНТЕУ є першим в країні студентським гуртожитком, що вводиться в дію на виконання Указу Президента України «Про вдосконалення вищої освіти» № 210/2020 від 03.06.2020 р.

Від імені студентства виступив голова Ради студентського самоврядування університету Максим Белінський, який подякував ректору і колективу університету за створені умови проживання європейського рівня та розвиток інфраструктури університету.

Цього ж дня відбулось поселення перших мешканців гуртожитку – здобувачів вищої освіти, які мають успіхи у навчанні та беруть активну участь у науковому, громадському, культурно-масовому, соціальному та спортивному житті університету.

Одними з перших перепустки до гуртожитку, підписані особисто ректором, отримали Сергій Сколібог, студент 3 курсу факультету торгівлі та маркетингу, який очолить Раду студентського самоврядування гуртожитку №7 та Марта Кривша, студентка 3 курсу факультету міжнародної торгівлі та права, заступник голови Ради студентського самоврядування КНТЕУ.

Будівництво 9-поверхового гуртожитку на 550 місць із вбудовано-прибудованими приміщеннями об’єктів соціальної сфери було розпочато у 2009 р. До комплексу входить 4-поверховий соціально-побутовий блок з приміщеннями для самопідготовки та навчання студентів, коворкінгу, спорту (тренажерна зала, зала фітнесу, більярду, настільного тенісу) та студентського дозвілля (кінотеатр, медіа-студія, студія звукозапису, репетиційні зали тощо), пральня, медичний ізолятор, перукарня тощо.

Головні переваги нового гуртожитку:

  • повністю оснащений автоматизованою системою пожежної безпеки;
  • входить до інклюзивного освітнього середовища КНТЕУ: оснащений пандусами, ліфтами тощо;
  • повне покриття Wi-Fi;
  • блокова система розміщення (по 2 кімнати) з санвузлом, душовою кабіною, кухнею, кімнатою для прасування.

Вітаємо колектив університету з цією визначною подією загальнодержавного значення та бажаємо радісного життя мешканцям "7 SPACE"!

07.07.2021
43630
10591
остання редакція 09.07.2021
43630