logo
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
logo
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
img

З нагоди Дня юриста інтерактивне засідання студентського наукового гуртка на тему «Право на освіту та доступ до професії в юридичній сфері»

правового забезпечення безпеки бізнесу

29 вересня 2021 року з нагоди Дня юриста кафедрою правового забезпечення безпеки бізнесу проведено засідання студентського наукового гуртка на тему «Право на освіту та доступ до професії в юридичній сфері». Модератором засідання виступила керівник гуртка - доцент Шведова Ганна Леонідівна. Декан факультету міжнародної торгівлі та права Гончарова Юлія Анатоліївна відкрила урочисте засідання гуртка і побажала всім успіхів в диспуті щодо нових підходів у доступі до професіі в юридичній сфері. В засіданні гуртка активно взяли участь викладачі кафедри: доцент Альонкін Олексій Анатолійович, доцент Бондаренко Наталія Олександрівна, доцент Нікітенко Віктор Миколайович, доцент Ситніченко Олена Михайлівна.

Засідання відбувалось в інтерактивному форматі, студенти об‘єднались у 5 груп за правничими професіями: суддя, прокурор, адвокат, слідчий, нотаріус. Протягом 30 хвилин в кожній групі відбувалась дискусія щодо формату вищої освіти майбутнього (в перспективі 20 років). На публічному обговоренні не обійшлося без гострих дискусій і полеміки між делегатами різних груп, як представників окремих юридичних професій. Представлені презентації виявились сучасними та перспективними.

У підсумку дійшли консенсусу з більшості концептуальних питань формату вищої юридичної освіти майбутнього.

Результати засідання гуртка заплановано оприлюднити та довести до відома всіх зацікавлених осіб з метою їх можливого впровадження у майбутньому.

04.10.2021
Коцюруба Анна Іванівна
255
остання редакція 03.03.2023
shestack