logo
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
logo
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
img

Волонтерська діяльність студентів

правового забезпечення безпеки бізнесу

Волонтерська діяльність студентів

за ініціативи кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу

в Дарницькому районному суді м. Києва у вересні 2021 року.

Протягом вересня 2021 року студенти ФМТП бакалаври 3-4 курсів та мігістри як судові волонтери брали участь в рамках нової фази ініціативи «Модельні суди» Проєкту Європейського Союзу «Право-justice» в Дарницькому районному суді м. Києва (судах цивільної та кримінальної юрисдикції). Волонтерська діяльність студентів відбулась завдяки підписанню Меморандуму між Головою суду та Ректором КНТЕУ в червні 2021 року, ініційованим суддею-спікером Бондаренко Мариною Сергіївною та доцентом кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу Шведовою Ганною Леонідівною.

Перед проходженням волонтерської діяльності студенти пройшли відповідний Інструктаж, проведений завкафедрою правового забезпечення безпеки бізнесу Мельниченком Русланом Володимировичем та доцентом Шведовою Ганною Леонідівною.

Під час волонтерської діяльності студенти ознайомились з організацією роботи судової установи, апарату суду, основами діловодства, етапами судового процесу, безпосередньо брали участь в судових засіданнях, вивчали матеріали судових справ, в межах своїх функцій надавали консультації сторонам у справах, готували проекти процесуальних документів. Під час такої діяльності студенти отримали унікальний досвід, спрямований на профорієнтацію, на засадах громадського обов’язку та авторитету правничої професії в судовій установі, з урахуванням європейської практики волонтерської діяльності. За результатами судового волонтерства студенти отримують відповідні Сертифікати в суді в урочистій обстановці за присутності Голови суду і представників КНТЕУ.

11.10.2021
Коцюруба Анна Іванівна
264
остання редакція 03.03.2023
shestack