logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відкриті лекції Тетяни Тимошенко про розвиток туризму

Загальна інформація

На кафедрі туризму та рекреації проведено курс лекцій за участю Тимошенко Тетяни Олександрівни – президента Всеукраїнської федерації роботодавців у сфері туризму України, експертки з управління туристичними дестинаціями національних та міжнародних проєктів і програм (U-LEAD, USAID), на тему «Секрети успішного розвитку туризму в Україні: управління дестинаціями, туристичні кластери».

Туризм і рекреація в українських містах і селах усе частіше стає стратегічним напрямом їх соціально-економічного розвитку. Особливості механізму управління територіями, привабливими для туристів та відпочивальників, є предметом вивчення навчальної дисципліни «Управління туристичними дестинаціями» за магістерськими освітніми програмами «Міжнародний туристичний бізнес» та «Туристичний та курортно-рекреаційний менеджмент», у межах вивчення якої відбулися зустрічі студентів заочної форми навчання у період зимової сесії (10.01–28.01.2022), зацікавлених студентів денної форми навчання (під час зимових канікул) та викладачів кафедри туризму та рекреації з Тимошенко Тетяною Олександрівною – одним із провідних фахівців у сфері проєктного менеджменту та стратегічного розвитку туристичних дестинацій в Україні, кандидатом наук з державного управління, президентом Всеукраїнської федерації роботодавців у сфері туризму України, експерткою з управління туристичними дестинаціями національних та міжнародних проєктів і програм (U-LEAD, USAID).

Під час зустрічі у діалозі зі студентами фокусом обговорення були моделі сценарного розвитку туристичних дестинацій, успішні європейські практики та європейське нормативно-правове забезпечення розвитку туристичних дестинацій, що базуються на принципах сталості, механізми реалізації публічно-приватного партнерства та формування кластерів у сфері туризму та рекреації на прикладі успішних територіальних громад та окремих поселень, зокрема Приазовської ОТГ, с. Бобриці, с. Ходосівка, та інші, питання стану та перспектив розвитку дестинацій в Україні.

Студенти під керівництвом доктора економічних наук, професора, завідувача кафедри Ткаченко Тетяни Іванівни взяли активну участь в обговоренні актуальних професійних питань з управління туристичним дестинаціями та продемонстрували високий рівень знань і спроможність їх реалізовувати для розв’язання проблем у громадах.

Студенти відзначили важливість зустрічей у форматі обговорення, що дозволяє запозичувати багатий досвід таких досвідчених фахівців, як Тетяна Олександрівна. Студенти Касьян Діана, Река Ольга, Сопільняк Ірина, висловлюючи загальну думку учасників зустрічі, зазначають: «Вдячні за організацію і можливість бути присутніми на цікавому та змістовному семінарі. Ми цінуємо знання та багаторічний досвід лектора і щасливі мати змогу спілкуватися з такими успішними практиками, як Тетяна Олександрівна, переймати знання та досвід професіоналів своєї справи. Чекаємо на наступні зустрічі».

Студенти і викладачі факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу щиро вдячні пані Тетяні та висловлюють побажання щодо подальшої співпраці.

28.01.2022
43630
2808
остання редакція 28.01.2022
43630