logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

ІВК - 20 років

Інститут вищої кваліфікації

ІНСТИТУТУ ВИЩОЇ КВАЛІФІКАЦІЇ ДТЕУ - 20  РОКІВ:

НАША ІСТОРІЯ 

Інститут вищої кваліфікації є невід'ємною частиною одного з кращих університетів України – Державного торговельно-економічного університету.

Ми готуємо студентів до сьогоднішнього та завтрашнього світу, надаючи їм відповідні знання та навички, необхідні для досягнення успіху.

Ми спрямовуємо зусилля на постійне самовдосконалення, створення системи швидкого реагування на зовнішні впливи, реалізацію актуальних освітніх програм підготовки та підвищення кваліфікації фахівців для різних галузей економіки, державного сектору та бізнесу.

ІВК ДТЕУ:

  • одним із перших в Україні у 2005 році розробив та розпочав реалізацію Національної програми «Магістр бізнес-адміністрування»;
  • упродовж п'ятнадцяти років здійснював реалізацію проєкту національного масштабу, що підтримувався Президентом та Урядом України – Програми перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва «Українська ініціатива», випускниками якої стали біля 1500 підприємців, 300 з яких пройшли стажування в країнах ЄС;
  • реалізація проєктів з кращими університетами світу: Університетом McGill (м. Монреаль, Канада), ESCP Europe, Європейською школою менеджменту (м. Берлін, Німеччина); Університетом Гульєльмо Марконі (USGM) (Рим, Італія); Key West University (USA);
  • здійснив підвищення кваліфікації 25 000 державних службовців;
  • різноманітність програм другої вищої освіти (більше 30) привабило до інституту 2500 представників сфери бізнесу;
  • започаткував співпрацю з бізнесом щодо розробки і реалізації корпоративних програм (АШАН, McDonald’s Ukraine).

НАША ІСТОРІЯ

2000 рік

Створення Інституту вищої кваліфікації.

Перший набір на магістерські програми.

Реалізація програми перепідготовки спеціалістів з конкурентного права для працівників Антимонопольного комітету України.

2001 рік

Перемога у конкурсі на право реалізації Програми перепідготовки кадрів для сфери підприємництва «Українська ініціатива».

Співпраця з ГоловКРУ.

2002 рік

Отримання ліцензії на підвищення кваліфікації за напрямом «Державне управління».

2003 рік

Співпраця з новими замовниками: Держказначейство, Пенсійний фонд України, Держкомфінпослуг, Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку.

2004 рік

Участь у Проєкті Європейського Союзу «Підтримка української ініціативи» в рамках Програми перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва».

2005 рік

Упроваджено Національну програму «Магістр бізнес-адміністрування».

Отримання ліцензії за напрямом «Державні закупівлі».

Підписано Меморандум про взаєморозуміння з Університетом McGill (Канада) в рамках проєкту «Регіональне навчання та розвиток консультативних можливостей в Україні, створено Український консорціум університетів.

Укладено Угоду про співпрацю у сфері освіти та досліджень  між КНТЕУ та ESCP Europe, Європейською школою менеджменту (м. Берлін, Німеччина); запроваджено магістерську програму «Європейський менеджмент – СеМВА».

КНТЕУ (ІВК) внесено до переліку закладів, що мають право здійснювати підготовку та перепідготовку спеціалістів у сфері європейської інтеграції.

2006 рік

Проходження державної акредитації Національної програми «Магістр бізнес-адміністрування».

Перший випуск МВА, СеМВА.

Нові замовники: Держкомзв’язку, Державна інспекція з контролю за цінами.

2007 рік

Співпраця з представниками Програмного бюро німецького товариства InWent в Україні та Канадською експертно-сервісною організацією в Україні (КЕСО).

За ініціативи Голови Пробірної служби Міністерства фінансів України і кафедри товарознавства та експертизи непродовольчих товарів КНТЕУ розроблена та реалізована магістерська програма «Експертиза та оцінка ювелірних товарів».

2008 рік

Запровадження щорічного проведення Міжнародного бізнес-форуму «Проблеми та перспективи розвитку інноваційної діяльності в Україні».

Отримання права щодо участі у спільних з Головдержслужбою проєктах з питань євроінтеграції та мовної підготовки державних службовців.

У співпраці з Університетом Лондон Метрополітен проведено семінари «Торговельні відносини України з ЄС».

2009 рік

Проведення підсумкової конференції «Співпраця університетів і бізнесу: навчання та розвиток консультативних можливостей в Україні» спільно з Університетом McGill (Канада).

В рамках співробітництва з ESCP Europe впроваджено англомовний навчальний модуль «Економічна теорія для менеджерів» та семінар «Бізнес в Україні» для топ-менеджерів з Європи.

Реалізація корпоративної програми для менеджерів ТОВ «АШАН Україна Гіпермаркет».

2010 рік

Включення до реєстру Мінекономіки на право реалізації програми «Державні закупівлі».

Нові замовники: Апарат Верховної Ради України, Міністерство фінансів України.

Реалізація програми «Міжнародний маркетинг моди» спільно з Інститутом економіки та фінансів «Синергія», Міжнародним інститутом моди, дизайну та маркетингу Polimoda та концерном «Воронін».

З нагоди 10-річчя Інституту – проведення міжнародної конференції «Освіта впродовж життя».

2011 рік

Запроваджено програму МВА- General management».

Здобуто право на реалізацію програм підвищення кваліфікації державних службовців з питань європейської, євроатлантичної інтеграції та мовної підготовки (2011-2015 рр.)

Реалізація інноваційного проєкту «Розроблення та впровадження елементів дистанційного навчання в ІВК КНТЕУ».

Лідируючі позиції у рейтингу «Топ-100. Лідери бізнесу України» та отримання сертифікату «Надійний партнер для бізнесу».

2012 рік

Включення до реєстру Міністерства юстиції України на право проводити навчання арбітражних керуючих.

Співпраця з Німецьким товариством GIZ за програмою для підприємців «Управління підприємством і ЗЕД».

2013 рік

У співпраці зі Спілкою підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України, Всеукраїнським об’єднанням малого та середнього бізнесу «Фортеця», Радою молодих підприємців України та за участі студентів і випускників програм МВА проведено круглий стіл «Побудова успішного бізнесу».

Нові замовники: Рахункова палата України, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

2014 рік

Впроваджено корпоративну програму МВА «Управління розвитком бізнесу» для McDonald’s Ukraine.

Співпраця зі Школою вищого корпусу Нацдержслужби України в рамках проєкту розвитку лідерського потенціалу.

2015 рік

Укладено договір з Університетом ім. Г. Марконі (Рим, Італія) щодо реалізації спільної програми подвійного дипломування International Master's in Business Administration» (IМВА).

Спільно з Асоціацією професійних управляючих нерухомістю, Спілкою фахівців з нерухомого майна України розроблено та впроваджено Професійну програму підвищення кваліфікації менеджерів ринку нерухомості.

Здобуто перемогу у конкурсах Національного агентства України з питань державної служби щодо реалізації:

програми «Практичний курс англійської мови» (за фінансування Офісу зв’язку НАТО в Києві) для військовослужбовців;

низки тренінгів «Адаптація державної служби України до Стандартів Європейського союзу» для державних службовців найвищих категорій.

2016 рік

Вперше в Україні відкрито програму МВА-Бренд-менеджмент.

2017 рік

Розпочато реалізацію програми подвійного дипломування International Master's in Business Administration» (IМВА), спільної з Університетом ім. Г. Марконі (Рим, Італія).

Встановлення партнерських взаємовідносин і співпраця з новими замовниками: Секретаріат Кабінету Міністрів України, Служба зовнішньої розвідки України, Держатомрегулювання, Ліга страхових організацій України.

Запровадження в інституті атестації осіб, які претендують на вступ на державну службу, щодо вільного володіння державною мовою.

2018 рік

Актуалізація та нарощування обсягів підвищення кваліфікації фахівців за програмою «Публічні закупівлі».

Нові замовники: ГУ Держпродспоживслужби в Київській області,  ГУ ДСНС в Київській області, КП «Київтеплоенерго», КП «Київський метрополітен».

2019 рік

Підписання рамкової угоди про співробітництво та науковий обмін з Key West University (USA).

Освітній партнер програми «International Master’s in Business Administration» (ІМВА) - Асоціація «Український національний комітет Міжнародної торгової Палати» (ICC Ukraine).

Перший випуск студентів ІМВА.

Запровадження магістерської програми «Управління закладами охорони здоров’я», розробленої кафедрою менеджменту.

Новий замовник - Державна служба України з надзвичайних ситуацій та відновлення співпраці з Рахунковою палатою України.

Розширення співпраці з Департаментом регулювання публічних закупівель Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України: для представників ЗВО України проведено спільний семінар на тему: «Нововведення у сфері публічних закупівель та практичні аспекти роботи в РгоZоrrо».

2020 рік

За результатом конкурсів Національного агентства України з питань державної служби інститут було обрано виконавцем державного замовлення на підготовку магістрів за програмою «Публічне управління та адміністрування» та підвищення кваліфікації державних службовців за загальними короткостроковими програмами «Управління змінами» і «Запобігання корупції».

Перший випуск магістрів за програмою «Управління закладами охорони здоров’я».

Відновлення підготовки магістрів і бакалаврів за спеціальністю «Право».

Встановлення партнерських відносини з новими замовниками: Міністерством у справах ветеранів України, Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, ГУ Пенсійного фонду України в м. Києві.

СЬОГОДНІ

Упродовж п’яти останніх років Інститут пройшов певне перезавантаження. Зовнішні та внутрішні чинники спонукали до кількісних та якісних змін під час планування як власної діяльності так і організації освітньої діяльності інституту в цілому. Свідомий та відповідальний підхід до такого показника як «якість освітніх послуг» посідає перше місце. Колектив ІВК повністю зосереджується на реалізації на найвищому рівні програм післядипломної освіти.  Організація навчання та підвищення кваліфікації, аналіз діяльності та оцінка задоволеності стейкхолдерів в Інституті вищої кваліфікації здійснюється на високому рівні, що підтверджено результатами атестації та анкетування слухачів, а також проведеним внутрішнім та зовнішнім аудитом системи управління якістю, за результатами якого діяльність інституту визнана такою, що відповідає вимогам ДСТУ ISO 9001:2015.

Ми стали однією з кращих університетських бізнес-шкіл, що є частиною провідного університету України, і прагнемо бути найкращими!

Сьогодні ми пропонуємо програми МВА, найактуальніші магістерські програми, широкий спектр короткострокових програм і співпрацюємо з безліччю партнерів і замовників.

ДИВЛЯЧИСЬ ВПЕРЕД

Стратегічною метою діяльності ІВК ДТЕУ, завдяки переміщенню до ділового центру міста, урізноманітненню навчальних програм, удосконаленню їх якості і практикоорієнтованості, а також покращенню умов навчання та модернізації матеріально-технічної бази – є досягнення лідируючих позицій в системі післядипломної та бізнес-освіти України.

28.04.2022
433884
985
остання редакція 29.12.2023
41630